На продају столица са Максимира, симбол распада Југе!

Утакмица између Динама и Црвене звезде остала је упамћена као почетак краја Југославије, а на огласима се појавио један од 'реквизита' с тог меча из 1990. године.

Фудбал 24.03.2018 | 22:30
На продају столица са Максимира, симбол распада Југе!
Део поломљене столице са Максимира један навијач Црвене звезде продаје за 24.000 динара (око 400 КМ), а она је прешла дуг пут од 13. маја 1990. и Загреба до Суботице у којој је данас.

Према опису са сајта "Купујем-продајем" управо тај део столице је можда навијачу Звезде сачувао главу када је на трибинама дошло до сукоба навијача, а каменице почеле да лете према северу и "делијама". 

"Тога дана 13.05.1990. године, још као питомац Војне гимназије у Загребу, отишао сам са другарима на север неколико сати пре почетка утакмице. Прво је прелетео сладолед ка нама од стране навијача Динама који су били смештени такође на северној трибини, али изнад нас и одвојени некаквим лименим плочама. Прелетела је и пластична флаша, тамо и назад. Делије су почеле да лупају по оним лименим плочама, а оне су постепено попуштале. Група навијача Динама је некако успела да напусти тај део трибине изнад нас и ми смо овладали целом северном трибином. Са истока и запада су почели да нас гађају камењем. Од свог тог адреналина кидали смо та седишта, мало из обести, али и да се заштитимо од камења којим су нас гађали. У свем том метежу напустили смо Максимир, прво док се није откључала капија заклањајући се иза повећег дрвета нас двадесетак (лично бранећи се овим седиштем од каменица које су и даље падале са западне трибине), а након тога и од навијача Динама који су остали ван стадиона. Седиште је прокријумчарено испод јакне до собе, па након тога и до куће мојих родитеља. Све ове године је путовало где год да сам службовао (Приштина, Ниш, Ужице, Апатин и сада је у Суботици) као драга успомена... Верујем да је једино са тог догађаја", стоји у тексту несвакидашњег огласа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар