Нема посебних услова за сусрет

- Портпаролка Беле куће Сара Сандерс рекла је да засад не постоје посебни планови о састанку председника САД Доналда Трампа с руским колегом Владимиром Путином.

Свијет 21.03.2018 | 07:31
Нема посебних услова за сусрет
Упитана да ли Трамп сматра да су председнички избори у Русији, који су одржани у недељу, били поштени и слободни, она је одговорила да "то није била тема данашњег телефонског разговора два председника", преноси Ројтерс.

"Ми не диктирамо како друге земље треба да функционишу. Оно што знамо јесте да је Путин изабран у својој земљи", истакла је Сандерс.

Трамп је раније данас честитао Путину победу на изборима, а теме њиховог телефонског разговора биле су даљи контакти Русије и САД, укључујући лични састанак два лидера, као и ситуација у Сирији, Украјини и на Корејском полуострву, саопштио је Кремљ.

Трамп је, после разговора, изјавио да жели да се с Путином састане "у не тако далекој будућности" како би разговарали о трци у наоружању, Северној Кореји, Украјини и Сирији, јавиле су агенције.

"Генерално, разговор је био конструктиван и послован, с фокусом на превазилажење проблема који су се нагомилали у руско-америчким односима", саопштила је Прес служба Кремља.

Бела кућа је, иначе, јуче саопштила да није изненађена исходом руских избора и да није планиран позив ради честитања, напоменула је агенција АП.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар