ЕК: Бајерн испустио +23 у Истанбулу, Јовић трагичар!

Кошаркаши Дарушафаке повели су 1-0 у полуфиналној серији Еврокупа спектакуларним преокретом против Бајерна за 76:74.  Ово је иронија - Сале “погинуо” од свог оружја и то баш у Истанбулу! Бајерн водио 38 минута против Дарушафаке, али није успео!

Кошарка 20.03.2018 | 21:00
ЕК: Бајерн испустио +23 у Истанбулу, Јовић трагичар!
Немачки тим је доминирао у Истанбулу у првом полувремену током ког је имао чак 23 поена предности.

Међутим, екипа српског селектора Александра Ђорђевића је све прокоцкала у другом периоду и изгубила од тима који је први пут повео 54 секунде пре краја.

Јунак Дарушафаке био је Стентон Кид тројком 0,7 секунди пре краја, а након што је плеј Бајерна Стефан Јовић изгубио лопту 11 секунди пре краја.

Најефикаснији у тиму Дејвида Блата био је Скоти Вилбекин са 24 поена уз седам асистенција (шест изгубљених), а сјајно су га пратили Мајкл Ерик са 18 поена и 11 скокова, те Џаџуан Џонсон са 15.

Херој Кид је меч завршио са осам поена и шест скокова, а тројка за победу му је био један од само два погођена шута из игре током меча.

С друге стране, Бајерн је предводио Џаред Канингем са 20 поена и пет асистенција, Реџи Рединг је постигао 15 уз седам скокова, док је 12 додао Девин Букер.

Српски кошаркаши се нису претерано истакли, Владимир Лучић је постигао седам поена уз четири скока, док је трагичар Јовић имао по четири поена и асистенције, те три ухваћене лопте.

Реванш утакмица је у петак у Минхену. У другом полуфиналу Локомотива је повела против Ређане.

Играчку каријеру Александра Ђорђевића у великој мери обележила је тројка за Партизан у последњој секунди финала Купа шампиона у Истанбулу, а вечерас је као тренер Бајерна “страдао” управо на тај начин на истом месту против Дарушафаке у првој утакмици полуфиналне серије Еврокупа. Популарна Дачка славила је са 76:74, а четири секунде пре краја победоносну тројку дао је Стентон Кид.

Овај момак меч је завршио са осам поена, најефикаснији у победничкој екипи био је Скоти Вилбекин са 24 поена, Мајкл Ерик додао је 18, а Џаџуан Џонсон 16 поена.

Џеред Канингем предводио је Бајерн са 20 поена, Реџи Рединг дао је 15. Владимир Лучић додао је седам, а Стефан Јовић имао је по четири поена и асистенције.

Турски клуб сада је на корак од финала, потребна му је још једна победа за то, а следећи меч на програму је за три дана. 

Бајерн је водио целим током утакмице, а на моћан начин су гости отворили дуел - вођством од 8:0. Џеред Канингем и Реџи Рединг радили су шта су хтели одбрани Дарушафаке. Отуда није ни чудо што су после прве четвртине гости имали плус 14.

Бесан је био Дејвид Блат на клупи домаћина што Дарушафака изгледа малокрвно и безвољно. Мењао је играче на терену и покушавао на разне начине да пронађе добитну комбинацију.

Међутим, Баварци доста дуго нису испуштали убедљиву предност из руку. На полувремену је било плус 17 (47:30) и деловало је да Дарушафаки нема буђења из кошмара који им је приредио Ђорђевић.

Ипак, у трећој четвртини се Дачка пробудила и почела да игра квалитетну кошарку. Скоти Вилбекин био је предводник тог налета, погађао је из разних позиција и ситуација. Пратили су га Мајкл Ерик и Џаџуан Џонсон.

И захваљујући знатно чвршћој одбрани пришли су домаћи на само три поена заостатка (58:61) на минут и по пре краја треће деонице. Најавили су тако играчи Дарушафаке неизвесну завршницу у чијем исходу су свакако уживали домаћи навијачи.

Еврокуп, полуфинале:

Дарушафака – Бајерн 76:74
Локомотива – Ређана 82:65

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар