За Косово су отворена врата

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини изјавила је да је Косово дио стратегије ЕУ о Западном Балкану и да је све што је предвиђено за друге могуће и за Косово, али да је потребно испунити одређене услове, укључујући дијалог са Београдом.

Свијет 20.03.2018 | 19:51
За Косово су отворена врата
"Стратегија каже да сви партнери имају европску перспективу. То је јасна порука. Преносим поруку посебно за младе јер знам колико им је значајна та перспектива. Међутим, Косово треба да уради неке ствари, прије него што има европску перспективу", рекла је Могерини, наводи се у Унмиковом преш клипингу.

Она је, говорећи о условима које треба да испуни како би Косово напредовало ка ЕУ, рекла да треба да настави дијалог са Београдом.

"Видим интересовања лидера о овом питању, зато треба ићи напријед. То захтева храброст. Косово треба да имплементира Споразум о стабилизацији и придруживању и друге међународне споразуме, као што је споразум о Специјалном суду. Реформе на Косову не захтјева само ЕУ већ и грађани", казала је .

"Врата су отворена, ми вас желимо унутра, хајде да заједно радимо на остварењу тог циља", казала је Могерини.

Извор: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Омладинац_БиХ

20.03.2018 20:15

Ми млади не зелимо у ЕУ али смо приморани тамо зарадјивати јер немамо избора. Демокрација по ЕУ-стандарду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајх

20.03.2018 21:04

Цетврти рајх.И опет иста прица.

Name

Србин

20.03.2018 20:42

Који лицемјери и дрзници...безнацајни маргиналци који нису кадри разумјети своју деструктивну мисију.Хоцес ли се ти господјо извинути због посљедица???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

21.03.2018 07:24

ЈА ЖЕЛИМ И КАТАЛОНИЈА ДА УЂЕ У ЕВРОПСКУ УНИЈУ. А САО КРАЈИНА ЈЕ УГУШЕНА И СРБИ ПРОТЈЕРАНИ СА ВЈЕЧНИХ ОГЊШТА ОД СТРАНЕ ЕУ. ДА БОГ ДАО ДА У ЕУ СВАКИ ДРУГИ ГРАЂАНИН БУДЕ:АВГАНИСТАНАЦ, ПАКИСТАНАЦ, ИРАНАЦ, ИРАЧАН, СИРИЈАЦ, ШИПТАР, ТУРЧИН и бошњак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зс Жику Квази србенду

21.03.2018 09:37

Твој Брат Србин Слобо није хтио послати војску да спаси крајину кад му је брат Србин Мартић тражио помоћ и брат Србин Слобо га одјебу.И кад га је Мартић питао па шта сад он да ради брат Слобо по Србству му одговорио па најбоље да се убијеш.Зато не сери о ЕУ и твојим глупостима.А што се тиче Пакистанаца Арапа турскаПа ми продајемо по Сарајеву имовину Арапима .и пуна турска и у финалу кошарци итд итд пуна је Срба патриота који суи играју и живе у Турској .Зато не сери СРБУЈ НА ПРАЗНО.

Name

Поздрав из Босне

21.03.2018 07:28

Честитамо независној, сувереној и међународно признатој држави Косово! За три године пуноправној чланици УН-а. Свако добро!

ОДГОВОРИТЕ