Церић након титуле на гренд-слему: Окрећем се ЕП-у и СП-у!

"Треба нагласити да од маја почињу квалификације за Олимпијске игре. Сада сам трећа на свјетској ранг листи, тако да олимпијска норма не би требала бити проблем".

Остали спортови 21.03.2018 | 15:30
Церић након титуле на гренд-слему: Окрећем се ЕП-у и СП-у!
Најбоља бх. џудисткиња Лариса Церић након освајања златне медаље у Јекатеринбургу нагласила је да је задовољна тренутном формом, те да је у остатку године фокусирана на Европско првенство у априлу и Свјетско првенство у септембру.

“Могу рећи да сам јако задовољна овим турниром и како сам га одрадила. Била сам супериорна у неким борбама. Турнир ми је други ове године, претходно сам радила у Дизелдорфу, а сада сам освојила 'Гранд Слам' у Русији. Задовољна сам с формом и ове сезоне очекујем да буде још успјешнија него прошла. Прошле године сам освојила сребрну медаљу на Свјетском првенству, што ми је дало мотив да радим још боје. Надам се да ћу темпирати форму за Европско првенство крајем априла и Свјетско првенство у септембру. Наравно, треба нагласити да од маја почињу квалификације за Олимпијске игре. Сада сам трећа на свјетској ранг листи, тако да олимпијска норма не би требала бити проблем“, казала је Церић.

За испуњавање олимпијске норме за игре у Токију неопходно је у мају 2020. године бити међу 18 најбољих на свјетској ранг листи, тако да Церић у тој намјери може спријечити само нека повреда.

Бранислав Црногорац, предсједник Џудо савеза БиХ и селектор репрезентације казао је како је поносан не само на феноменалне резултате Церић, него и свих осталих такмичара.

“Овога пута ради се о 'Гранд Сламу' у Русији на којем је Лариса Церић остварила изванредан резултат освојивши прво мјесто. Знамо да је прошла година била изузетно успјешна, освојили смо двије свјетске и четири европске медаље. И ова сезоне почиње изванредним резултатом. Оно што џудо спорт истиче као најтрофејнији у БиХ је то што из године у годину корачамо напријед. Врло битно је да никада нисмо ишли уназад. Овај резултат је доказ да идемо напријед. Ово је први пут да је неко из џудо спорта освојио 'Гранд Слам' титулу и то на супериоран начин. Овај 'Гранд Слам' је једно од најјачих такмичења у току године, али посебан ће фокус бити на Европско сениорско првенство у Израелу и Свјетско првенство у Бакуу“, нагласио је Црногорац.

Бх. селектор је додао да Церић из дана у дан потврђује свјетску класу, те да је "злато на 'Гранд Сламу' шлаг на торти".

На 'Гранд Сламу' у Екатеринбургу учествовали су још Петар Задро и Харун Садиковић, али су такмичење окончали у првом колу.

Џудо савез БиХ ће 24. и 25. априла на Илиџи организовати Европски јуниорски куп на којем ће учествовати око 300 такмичара из 17 земаља.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар