Пажљиво бирајте кућног љубимца

Одлука о набавци кућног љубимца уколико живите у стану И кући не смије бити брза.

Занимљивости 20.03.2018 | 13:49
Пажљиво бирајте кућног љубимца
Прије саме одлуке о избору врсте, морате узети у обзир све чињенице те постојеће животне навике ускладити са потребама животиње. То није тако једноставно као што изгледа на први поглед, зато ветеринари савјетују да добро размислите.

Имати кућног љубимца дивна је ствар јер показује да сте одговорни, да имате развијене емоције, да сте зрели И спремни да покажете И пружите љубав. Ипак понекад набавку кућног љубимца схватамо олако, а када закључимо да нисмо у стању да своје И животињине навике ускладимо настаје проблем. Прије уласка у ову причу добро је сагледати неке чињенице, посебно ако живите у кући или стану.

Најчешћи избор пада на псе И мачке, а људи најчешће ту И виде проблем због длака које остају на намјештају.Због ових разлога људи се често одлучују на избор раса које се не лињају И које скоро да И немају никакав мирис.

Уколико имате дјецу, требали бисте своје негодовање за набавку кућногљубимца да ставите у други план, јер су И бројне научне студије показале да су кућни љубимци, а посебно пси добри за развој најмлађих, као И код одређених поремећаја.

Свака животиња тражи бригу и пажњу, а ако не можете да исту пружите, није најпаметнија опција уопште узимати кућног љубимца за стан. Уколико ипак желите и требате некога за саживот, држите се основних карактеристика свих животиња . На основу тога ћете направити прави избор. Уосталом, једном када постане дио вашег дома и ваше породице, завољећете је, које год врсте била.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар