Облачно вријеме са падавинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће преовладавати претежно облачно вријеме, са кишом на југу и снијегом у брдско-планиским предјелима, те дневном температуром од минус два до шест степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 20.03.2018 | 08:16
Облачно вријеме са падавинама
Јутро хладно и облачно, уз провијавање слабог снијега понегдје и кишу на југу, саопштено је из Хидрометеоролошког завода.

Током дана на сјеверу ће бити претежно суво и облачно, а слаб снијег ће падати у брдско-планиским пределима.

На југу ће падати киша, а на југоистоку ће се мијешати слаба киша и сусњежица.

Увече падавине постепено јачају на југу, а током ноћи снијег ће захватити већину предјела.

Дуваће слаб до умјерен сјеверозападни вјетар, у Херцеговини углавном, југозападни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха биће од минус два на западу до шест на истоку, на југу до 10 степени Целзијусових.

Температура ваздуха јутрос у 7.00 часова: Хан Пијесак минус шест степени Целзијусових, Мраковица и Приједорв минус пет, Дринић, Мркоњић Град и Соколац минус четири, Сарајево, Крупа на Уни и Шипово минус три, Источно Сарајево, Калиновик, Градишка, Рибник и Тузла минус два, Бањалука, Нови Град, Србац, Бијељина, Зворник, Сребреница и Зеница минус један, Добој нула, Гацко и Рудо један, Вишеград и Фоча два, Билећа и Мостар четири и Требиње шест и Неум седам степени Целзијусових.

У протекла 24 часа у Требињу су пала 24 литра по метру квадратном, у Билећи 19, а у Калиновику 14 литара по метру квадратном.

Висина снијега јутрос у 7.00 часова: Мраковица 15 центиметара, Мркоњић Град 14, Рибник 12, Крупа на Уни и Нови Град девет, Дринић осам, Шипово шест и Калиновик пет центиметара.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар