Зеленика: "Човић је злочинац"

-Приказују себе као једине истинске спаситеље хрватског народа, и настављају свој злочин према народу. А превара која је учињена према бранитељима, та превара је тежа и гора од пљачке Коксара, Жељезара, Сокола, и иних фирми . . ! А ја још увијек нисам у стању процијенити да ли је, кад је наш народ у питању, за „драгог вођу“ одговоран кршћански, католички одгој који осим једног Бога у својој перцепцији подразумијева један народ, једну странку, једног вођу, или је то посљедица трауматичне прошлости, једноумља, једнопартијског система и страх од Зенице, Фоче, Лепоглаве или можда Голог отока!?, изјавила је посланица ХДЗ-а 1990 у Парламенту БиХ Диана Зеленика.

Босна и Херцеговина 20.03.2018 | 07:58
Зеленика: "Човић је злочинац"
Ових дана бх. медије обишла је вијест како је заступница ХДЗ-а 1990 у Парламенту БиХ Диана Зеленика за вријеме посјете дијаспори у Торонту показала своје вокалне способности, отпјевавши нумеру "Моја Херцеговина" Мате Булића . Но, то је потпуно у други план ставило доста отворени и оштри говор којег је у Канади одржала Зеленика.

У говору је, између осталог, изнијела податак да је само у 2017. години из БиХ иселио 11371 Хрват те да се поређењем са 2012. или 2013. годином, долази до више него алармантног податка - ради се о порасту од више од 300 одсто, баш у периоду када функцију хрватског члана Предсједништва обавља Драган Човић. 
 
- Желимо градити државу високе европске демократије, гдје национално није априори националистичко. Земљу јравноправних Срба, Бошњака и Хрвата, земљу у којој су остали другачији само по томе што нису из реда ова три народа, а по правима и закону и пред законом да смо сви једнаки. Земљу у којој ће једнако лијепо бити Хрват и у Посавини, и у средњој Босни, и у Херцеговини, наравно тај осјећај морају имати и друга два народа. Желим градити државу у којој ће на три запослена бити један пензионер, казала је између осталог  Зеленика.
 
Она је истакнула и да је добровољав и ветеран Домовинског рата, те лијечница на првој линији у граду Мостару.
 
-Рат и моје судјеловање у њему везано је само за једну жељу, а она је ‘остати свој на своме, изборити боље сутра себи, свом дјетету и нашој дјеци!’ У којој мјери смо рат добили могли бисмо расправљати, али сам сигурна да га нисмо нити изгубили. Међутим, као лијечница у оно поратно вријеме схватила сам да све оне вирусе и клице које су произвеле рат, нисмо уништили, мутирали су и еволуирали. Од комуниста су постали челници ХДЗ-а, СДА-а, СДС-а, а од Југославена су постали велики Хрвати, Срби, Бошњаци, по потреби Усташе, Четници и Џихадисти или вам по оној народној “вук длаку мијења, а ћуд никако”, остали су, у ствари, татини синови! Синови оних које сте познавали и који су вас прогонили и који су своје нараштаје научили да све треба бити велико као идеологија комунизма и страшно као УДБА. Зато они и данас у 21. стољећу, 23 године иза рата, све одлуке доносе у својим комитетима и блиндираним аутомобилима, поручила је Зеленика и наставила у оштром тону према Човићу:
 
- Ја свакако нисам судац ни временима ни људима, па само Бога молим да аналитичари и историчари не подлегну дневно-политичким потребама владајућих, па не забораве написати које је све партијске књижице посједовао Драган Човић и када је постао члан ХДЗ-а БиХ. Одаћу вам тајну. 1996. године се сјетио да је Хрват!, казала је Зеленика додавши да су ‘раних деведесетих он и његов пријатељ и кум Миро Ћорић, за вријеме рата аустријски конобар, каменовали аутобусе који су испред странке ХДЗ-а ишли на скупове у Раму и сарајевску Скендерију, када су постављани темељи ХДЗ-а. У то вријеме су књижицу Савеза комуниста замијенили оном УЈДИ-ја /Удружења за југославенску демократску иницијативу чији је оснивач и допредсједник те 92. године главом и брадом био Драган Човић, онај исти који вам се уз домољубне пјесме представља нај Хрватом.

Она је нагласила да су поменути промијенили једино реторику, али не и увјерења, а све у сврху личне моћи и енормног богаћења.

-Приказују себе као једине истинске спаситеље хрватског народа, и настављају свој злочин према народу. А превара која је учињена према бранитељима, та превара је тежа и гора од пљачке Коксара, Жељезара, Сокола, и иних фирми ..! А ја још увијек нисам у стању процијенити да ли је, кад је наш народ у питању, за „драгог вођу“ одговоран хршћански, католички одгој који осим једног Бога у својој перцепцији подразумијева један народ, једну странку, једног вођу, или је то посљедица трауматичне прошлости, једноумља, једнопартијског система и страх од Зенице, Фоче, Лепоглаве или можда Голог отока!?, изјавила је Зеленика.

(Вијести)
 

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

модрича

20.03.2018 07:09

И Човићу се црно пише, одоше гласачи у бољи живот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОР

20.03.2018 08:42

И ДОДИК ЈЕ ЗЛОЧИНАЦ! (ЕКОНОМСКИ)!!!!!!

Name

СТД

20.03.2018 08:49

БРАВО И ПОШТОВАЊЕ УВАЖЕНА ГОСПОЂО!!! СВАКИ НАРОД У БИХ ИМА СВОГ ЧОВИЋА.

Name

Кад це бехар у Мостару

20.03.2018 07:13

Хајде да и ово цујемо,(процитамо) ударио Хрват из Херцеговине на Цовица,а није Славо Кукиц.Позитивна вијест!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.03.2018 08:36

Акцизасица која подрза акцизе својим гласом,и спаси лопове а народ осиромаси јос висе.Па сад маглу продаје,Тацно је све рекла али га подрзава,лазе народ.Засто је подрзала акцизе ?Иста је ко и он.

Name

Амар

20.03.2018 09:17

Подрзала је акцизе да сто висе отеза зивот обицном народу,то су економске убице и циљ им је потпуно разарање и осиромасење.Ко мозе нек полазе за возаца Ц и Е и Д или нек иде на кратки курс за вариоца и обавезно уци Њемацки језик .То је једини спас за све нас.

Name

Зна

20.03.2018 09:33

То цитава ерцеговина за соколовог гробара,ал за злоцинце финансијског краха дрзаве нема правног лијека...осим да се сами обесе...Пито би им цланиве узе обитељи ових ухљупа како је зивит поред лопова у куци и спават поред њега,ако уопсте спавате.Страх да це зором позвонити азраил је јебена,а онда фамилијарна брука и казан народни са цорбом тета Зилке и то ако маса гладних допусти...

Name

Баш забринута

20.03.2018 07:15

Глас ове жене је превладао у парламентарној скупштини БиХ да буде повећане акцизе на нафту и нафтне деривате а она је као забринута за велики одлазак хрвата из Херцеговине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

модричанин

20.03.2018 08:18

Сад пере савјест.

Name

Акцизе

20.03.2018 09:04

То је калаштура као и сви остали који су гласали за акцизе. Сећамо се твоје пресудне руке, коју си нам свима звука у дзеп.

Name

лујка

20.03.2018 07:18

Немаш ти душо никакво морално право да спочитаваш било коме, било шта! Ти си та која је ставила омчу овом народу оног дана кад си руку подигла за акцизе. У мишију рупу се сакриј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иста багра

20.03.2018 12:35

Заједно са СНСД си гласала за акцизе и не правдај се сад.Послусала водју свога и помогла лопурдама да гуле сиротињу а кад оду вани онда дијаспори ударају масне приче.

Name

Анте

20.03.2018 07:20

Стварно ме занима имајули ови преставници као хрватског народа имало мозга па знасли ти уопсте ста прицас и процитасли опсте своју изјаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

20.03.2018 09:19

То и ја хдједох да питам. Ова се излупета више него ја на порталу а ништа не рече паметно. Има ли неко да ово до сад није знао? Наравно да нема.

Name

Харе

20.03.2018 07:31

Човић је лицемјер који би рођену матер продо за фотељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:Харе

20.03.2018 12:38

Ни је ба неби матер ваљда своју.Инаце они се јаране боје затвора ко змије,ја би ин мало тржно и похапсио да видиш јаукања и плакања.А и сапун би хин дао да понесу.

Name

Иста превара

20.03.2018 07:32

Што је Човић код Хрвата, то је Додик код Срба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ментор

20.03.2018 10:41

Истог налогодавца имају, исти центар моћи слушају!

Name

смиљан

20.03.2018 13:32

Слажем се. Човић =Додик.

Name

БЛ

20.03.2018 07:41

Кандидуј се за цлана предсједниства,добијас сигурно,Цовиц је 0.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Госпођо Зеленика

20.03.2018 07:51

Да је више Зеленикаа не би било ових дегенерика тј.Изетбеговића, Човића, Додика и других.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачајски прото

20.03.2018 07:58

Свака ти част Зеленика. Нису за ово криви само политичари превртани и професионални лопови, исту кривицу имају и они уплашени гласачи ткз. патриоте, који само гледају у туђу авлију а не виде исту несрећу у сопственој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре;

20.03.2018 12:30

Без обзира на све, али све сто је казала је истина.Ако нешто није тачно ајде да прочитамо.Тај Цовиц његов брат Додик и родјо им Изетбеговиц уништили су Босну и Херцеговину више од рата последњег.Крадја и богаћење одабраних тј. њихових траје одкад и њих тројица.И иду избори опет и они су ту опет нема шансе да одустану јер покрадено је много и сад то треба некако замазати.Затвор је за њих све тројицу мила мајка,шта су нам створили.

Name

Црвенац

21.03.2018 05:41

Ово бас нека велика лујка....

ОДГОВОРИТЕ