Окупили се ''Орлови''!

Крстајић: Коларов капитен уместо Банета, Матић заменик! Младен Крстајић, селектор фудбалске репрезентације Србије, обратио се медијима у Старој Пазови где се национални тим окупио пред припремне утакмице за Мундијал.

Фудбал 19.03.2018 | 18:15
Окупили се ''Орлови''!
Крстајић: Крећемо од нуле, Коларов нови капитен! Пред припремне утакмице за Мундијал, Младен Крстајић направио промену. Капитенска трака убудуће око руке Коларова. "Са Банетом нема никаквих проблема", додаје.

"Драго ми је да смо се окупили да почнемо припреме за наредна такмичења. ", рекао је Крстајић.

Србија у петак од 20.30 игра меч у Торину са Мароком, док се четири дана касније у Лондону састаје са Нигеријом.

"Задовољство ми је да представим заменика капитена и капитена који ће водити екипу у наредном периоду. Моја идеја са Коларовим као капитеном и Матићем као замеником је да имају моћ да наставе тамо где је Бане стао. Бане је много дао Србији и она њему. Причали смо, ово су неке интерне ствари које решавамо у свлачионици", рекао је Крстајић.

Коларов је захвалио селектору због траке и навео да у екипи не постоје проблеми.

"То су одлуке које је селектор донео и указана ми је та част. Сигуран сам да ћу, уз Немањину помоћ, гледати да оправдам очекивања. Да не бисмо улазили у полемику, нема никаквих проблема међу нама у екипи", рекао је Коларов.

Заменик капитена Немања Матић прокоментарисао је наредна два меча које игра Србија.

"Очекујем да у ове две утакмице на најбољи начин видимо где смо, ста селектор тражи од нас. Што се тиче прве, Мароко не знамо, али стручни штаб је већ спремио материјал како бисмо се упознали, које су им врлине и мане и где можемо да исористимо наш квалитет. Надам се да је екипа спремна и да ћемо бранити боје Србије. Нигерија је добра, са пуно искусних играча и очекујем да ће бити уживање за навијаче", рекао је Матић.

Претходни пут као вршилац дужности селектора за пријатељске утакмице са Јапаном и Јужном Корејом, сада без тог префикса за дуеле са Мароком у Торину (23. март) и Нигеријом у Лондону (27. март). 

Младен Крстајић по други пут је окупио репрезентативце Србије у склопу припрема за Светско првенство у Русији наредног лета. 

"Драго ми је што смо се окупили. Нажалост, Сергеј је допутовао повређен, Вељковић исто, као и Лука Миливојевић и Вујадин Савић. Мало је специфична ситуација са накнадним позивима, јер другу утакмицу играмо у Лондону и потребне су визе. Прикључили смо, ипак, Немању Максимовића који је био на ширем списку", рекао је селектор у уводу конференције за медије.

Затим је образложио зашто поред њега нема Бранислава Ивановића, досадашњег капитена "орлова", већ су се пред новинарима појавили Александар Коларов и Немања Матић.

"Коларов је нови капитен, а Матић његов заменик. То, наравно не значи да има било каквих проблема и несугласица са Банетом Ивановићем који је и даље део овог тима.Причао сам са Банетом отворено, нема ту неких личних ствари. То је нешто што се дешава интерно и све је то нормално", додао је Крстајић на тему новог капитена.

Конкретно упитан да ли ће звати Бранислава Ивановића на Светско првенство, који јесте позван за предстојеће две утакмице, Крстајић је рекао:

"Када сам саопштавао списак рекао сам да сви почињу од нуле. Сви почињемо од нуле и свима су врата отворена".

Крстајић је говорио и о формацији у којој ће Србија убудуће играти.

"Мислим да није време да окривам систем игре, али мање-више биће то као на азијској турнеји, с тим да ће се неки играчи променити. Најбитније је да се добро спремимо и направимо добру атмосферу. Без обзира што следе пријатељски мечеви, желимо да оставимо добар утисак и да направимо резултате за добру атмосферу, јер живимо у земљи гладној успеха".

Иако га није набројао у "првој тури", Крстајић је рекао да би у Лондону А тиму могао да се прикључи Лука Јовић.

"Он је тренутно потребан младој репрезентацији, али пошто је и он међу играчима са ширег списка, радимо на томе да нам се придружи за утакмицу са Нигеријом".

Раније се помињао и млади голман Бенфике, Миле Свилар, али га поново нема на списку репрезентативаца.

"У питању су технички разлози, тако да то није питање за мене. Видећемо шта ће бити у будућности. Има жељу да буде ту, као и ми".

Занимљиво је да Србија у својој групи нема ривале са афричког континента, а баш против њих игра припремне утакмице. Србија ће на Светском првенству играти против Костарике (17. јуна), Швајцарске (22.6) и Бразила (27.6). У наредну фазу пролазе две првопласиране селекције.

"Чим су учесници Светског првенства, значи да су то адекватни ривали", кратко је рекао Крстајић на ту тему. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар