Меси: Много пута сам плакао...!

Јер нисам успео да испуним сан Аргентине! Аргентински фудбалер Лионел Меси рекао је да би предстојеће Светско првенство у Русији могло да буде његова последња шанса за успех с државним тимом.

Фудбал 19.03.2018 | 16:45
Меси: Много пута сам плакао...!
Меси (30) је освојио бројне трофеје са Барселоном, али није имао успеха са репрезентацијом Аргентине, са којом је изгубио три велика финала, на Светском првенству 2014. године и у Купу Америке 2015. и 2016. године.

"Много пута сам плакао због тих утакмица, за изгубљеним финалима, због њиховог значења и што нисам успео да испуним сан моје земље. Та три финала су тешки ударци. Чини се да нам није помогло то што смо играли у три финала", рекао је Меси за аргентинску телевизију, пренео је Еуроспорт.

После пораза у финалу Купа Америке 2016. године, Меси се повукао из репрезентације, али после захтева јавности, укључујући и председника Аргентине Маурисија Макрија да размотри своју одлуку, петоструки најбољи фудбалер света се два месеца касније предомислио.

Меси је био један од најзаслужнијих за пласман Аргентине на Мундијал у Русији, пошто је постигао три гола у победи над Еквадором, у последњој утакмици у квалификацијама, којом је његова екипа освојила треће место у јужноамеричким квалификацијама.

Меси је признао да би турнир у Русији могао да буде његова последња шанса за успех на Мундијалу.

"Зависимо од резултата. Сви мислимо да ако сада не будемо шампиони... нећемо имати другу шансу. Замишљам да играм ту утакмицу, да победимо, да могу да подигнем пехар. Тај сан сам одувек сањао, а сваки пут је јачи на сваком новом Светском првенству", навео је Меси.

Светско првенство игра се од 14. јуна до 15. јула, а Аргентина је у Групи Д са Исландом, Хрватском и Нигеријом.

"Желим да кажем људима да се надам да ће ово Светско првенство бити сјајно за нас, да желим исто што и они и да мислим да можемо да поновимо нешто слично 2014. години. То је било незаборавно искуство, али победа на турниру је наш сан", рекао је Меси.

Аргентина је 2014. године у финалу Светског првенства у Бразилу изгубила од Немачке са 0:1 после продужетака.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар