Матић: Трофеј ФА Купа нам неће спасити сезону!

Везни играч Манчестер јунајтеда Немања Матић неће се утешити трофејом ФА Купа.

Фудбал 19.03.2018 | 20:00
Матић: Трофеј ФА Купа нам неће спасити сезону!
"Црвени ђаволи" су се пласирали у завршницу такмичења на Вембли, где ће крајем априла играти са Тотенхемом у полуфиналу.

Матић је голом и асистенцијом против Брајтона изборио Јунајтеду наставак борбе за једини трофеј у сезони, с обзиром да је клуб у уторак елиминисан из Лиге шампиона, а у Премијер лиги заостаје за лидером Ситијем 16 бодова.

"Ако освојимо ФА Куп сезона ће бити добра, али не савршена. У сезони имају четири такмичења, ако освојиш једно, за мене то није довољно, али увек мораш да даш све од себе. Када си у прва четири у ПЛ то није савршено, али је добро што ћеш следеће сезоне да играш у Лиги шампиона. Ако освојиш ФА Куп не могу да кажем да је успешна сезона, али је добра", рекао је Матић. 

После меча са Брајтоном менаџер Јунајтеда Жозе Мурињо је критиковао поједине играче да се "плаше игре", довео је у питање њихову личност, поверење и квалитет, док је Матића похвалио истакавши да је "стајао на острву карактера". 

"Он је посебан јер увек жели победу. Можете да видите када изгубимо утакмицу да не може то да прихвати. Вероватно је због тога освојио више од 20 трофеја у каријери. Врло је тешко радити с њим јер увек жели више и више. Чак и кад освојиш титулу он жели опет следеће сезоне. Он је такав, играчи морају бити спремни на то. Притисак је огроман, сви очекују победу у свакој утакмици, то није могуће, али навијачи то увек очекују. Није битно да ли си уморан или не, навијачи желе квалитетан фудбал, то је нормално", истакао је српски фудбалер. 

Јунајтед следећи меч игра 31. марта против Свонсија, а потом градски дерби са Ситијем на Етихаду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар