Павићевић: До срца ме такло! Имамо шансу ако...

Тренер Морнара емотивно реаговао због признања које му је Црвена звезда указала пред меч у "Пиониру". Поручује: "Урадићемо све за ту победу у Бару".

Кошарка 19.03.2018 | 10:45
Павићевић: До срца ме такло! Имамо шансу ако...
Црвена звезда мтс је без већих проблема савладала највеће изненађење овогодишње АБА Лиге - екипу Морнара из Бара (91:63) - и повела у полуфиналној серији.

Кошаркаши црвено-белих су брзо стекли велику предност у односу на Црногорце, имали "жуте минуте" само током трећег квартала када је Морнар пришао на 12 поена разлике, али на крају рутински привели меч крају .

Тренер Михаило Павићевић се на конференцији за медије прво захвалио руководству клуба на одавању признања због титуле коју је са Црвеном звездом освојио 1998. године.

"Искрено, до срца ме такло... Пошле су ми сузе, један гест који човек за живота памти, вратило ме двадесет година уназад када сам дао мали допринос у освајању те титуле, и стварно им се захваљујем на томе. Показују и ван терена да о свему воде рачуна", казао је Павићевић који је честитао Алимпијевићу и Звезди на овогодишњим резултатима.

Уз поруку да "пораз не сме да пољуља" морал његове екипе анализирао је меч који његови играчи "већ архивирају" и окрећу се другом мечу у Бару.

"И у најави сам рекао, ми ћемо доћи да играмо, али све зависи од Звезде. Направили су добар ритам, играли агресивно, и уз Звезду, плашио сам се још једне ствари, а то је Пионир. И боље екипе од Звезде су се губиле овде, а то се десило и нама. Противник је агресивном одбраном разбио све наше кретње, форсирали смо шут, имали 0/11, без тога тешко можемо да играмо... После великог вођства Звезде смо имали период солидне игре, можда и због опуштања њиховог у одбрани, али онда опет смо пали и резултат је објективан", казао је Павићевић и додао:

"Плеј-оф је плеј-оф, Звезда води 1:0, како овде у Београду, тако и Бару, и тамо ће меч зависити од Звезде, ако одиграју на свом нивоу - ми немамо шансе".

Павићевић је казао и да је играчима после меча казао да је у плеј-офу једнак пораз од "пола коша или с 30 разлике", а да га од убедљивог "минуса" више брине повреда Вранеша који се тако придружио већ одсутном Урошу Луковићу.

"Ми имамо меч у ФИБА Европа купу, а Звезда има две утакмице следеће недеље... Али, Звезда има 12 једнаких играча, ми немамо тај луксуз. Понављам - будите сигурни да ћемо урадити све да у спортској атмосфери у Бару покушамо да урадимо једну победу против Звезде. То ће бити тешко, али нада последња умире", казао је Павићевић.

Где је шанса Морнара?

"Ми имамо шансу ако одграмо вансеријски, они да одиграју лошије и да их ту изненадимо... Одиграћемохрабро и часно, па нек победи ко буде бољи", казао је уз осмех Павићевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар