Алимпијевић: Тек 1/5 од циља, браво навијачи!

Тренер Црвене звезде након тријумфа над Морнаром говорио и о расподели минутаже за наредних паклених недељу дана и три меча.

Кошарка 19.03.2018 | 10:15
Алимпијевић: Тек 1/5 од циља, браво навијачи!
Душан Алимпијевић се на конференцији за медије након победе над Морнаром (91:63) појавио с широким осмехом на лицу, како због вођства од 1:0 у полуфиналној серији АБА Лиге, тако и због атмосфере у "Пиониру".

Више од седам хиљада навијача бодрило је црвено-беле до рутинске победе над Баранима, а Алимпијевић је више пута на "прессу" говорио о захвалности публици.

"Хвала свима који су дошли, била је дивна атмосфера, много је лепо играти у оваквој атмосфери и није исто кад играмо у оваквој и у неким другима ове сезоне... Ми смо се борили за овако нешто, они су то препознали и хвала им за подршку", казао је Алимпијевић који се током једног од одговора обратио навијачима: "Мислим да се нисам довољно захвалио публици, надам се да су сви схватили колико нам је важна АБА Лига, позивам их да истрајемо сви заједно у томе".

О самом мечу казао је следеће...

"Ово је  тек једна у низу. Нама треба пет победа да бисмо дошли до крајњег циља. Имали смо позитиван ток током већег дела, сем неких нелогишности у трећој четвртини, све остало је било добро. Заборавља се вечерас, имамо две евролигашке утакмице ове недеље и меч који неће бити нимало лак доле у Бару", казао је Алимпијевић и потом честитао Михаилу Павићевићу на признању које му је Црвена звезда указала пред меч због титуле из 1998. године, али и Морнару на одличној сезони у АБА Лиги.

"Ако не играте овако с Морнаром као ми - праве вам проблем. Имају сјајну спољну линију која ако је расположена, ако нисте с њима на ивици фаула и у јурњави - имате проблем, то је уосталом показала и трећа четвртина... Као и прва четвртина у Бару током регуларног дела. Честитам им на сјајној сезони, знам да се неће предати и биће расположени да одиграју бољу утакмицу него што је ова данас".

Алимпијевић није желео да коментарише критеријум суђења и однос у фауловима 25-18 свестан тога да је Црвена звезда намерно играла агресивно и на ивици фаулова.

Звезду до меча у Бару, који је за седам дана, очекују још два евролигашка меча.

"Ми желимо добру селекцију потрошње за ову недељу, сутра већ путујемо у Атину и играмо у уторак против Панатинаикоса, па чекамо Фенербахче, то је добра увертира да се наградимо за још једну велику утакмицу...", навео је Алимпијевић и рекао да неће доћи до опуштања.

"Потрошња је велика на обе стране, ништа ново за нас, имаћемо фокус да овај дуел завршимо у две утакмице. Знамо да ће бити ватрена атмосфера у Бару, али имаћемо бар 50% подршке", казао је тренер Звезде и навео да је одлучио да на евролигашко гостовање не путује Перо Антић, док је посебно похвалио капитенски приступ Бранка Лазића - како на утакмицама, тако и на тренинзима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар