Партизан иде у "Тополицу", скида БАТ и чека Шалића!

Округло 40 дана проћи ће од последње у АБА, до прве утакмице у Суперлиги. Чанак је после мини-одмора окупио екипу без четворице играча, Сија, Вилијамс-Госа и Вона, као и оперисаног Шалића.

Кошарка 19.03.2018 | 14:30
Партизан иде у "Тополицу", скида БАТ и чека Шалића!
Округло 40 дана проћи ће од последње утакмице кошаркаша Партизана, у 22. колу АБА лиге, до наредне такмичарске, у 1. колу Суперлиге.

Ову предсезону у јеку сезоне 2017/18 црно-бели искористили су за одмор, на који их је 10. марта послао тренер Ненад Чанак (41), а који је осим у случају четворице првотимаца завршен у суботу када је одржан први тренинг у "Пиониру".

Странци Банђа Си, Најџел Вилијамс-Гос и Кваме Вон добили "бонус" два-три дана одмора, док је овај пролећни "брејк" Ђоко Шалић искористио за рутинску операцију колена артроскопијом и за очекивати је да се и он придружи саиграчима пре селиде на црногорско приморје.

Партизан ће тренирати у Београду до 29. марта, када ће Чанак одвести екипу у Бар на мини-припреме у "Тополици" у којој ће бити одигране и пријатељске утакмице са Улцињом (1. април), Ловћеном (3. април), а можда и Морнаром (6. април).

Можда, јер у случају пласмана Морнара у финале АБА лиге овај тим неће бити у прилици да одмери снаге са Партизаном.

Чанак је добио несвакидашњу прилику да припрема екипу за Суперлигу, у којој ће Партизану ривали бити ФМП Железник, други, трећи шести и седми тим Кошаркашке лиге Србије, након што је средином девембра у ходу преузео уздрман тим од претходника Мирослава Николића (62), направио пар кадровских промена, остао кратак у трци за АБА плеј-оф, али и донео клубу први трофеј од 2014. године - Куп Радивоја Кораћа.

Београђани ће се кући вратити 7. априла, а 12 дана касније одиграти и 36. такмичарску утакмицу у сезони коју је неубедљиво почео повратник на клупу, "Мута" Николић, под чијим вођством је екипа забележила скор 6-13 (5-6 у АБА лиги и 1-7 у Еврокупу).

У току сезоне изабрани председник клуба Остоја Мијаиловић и његови најближи сарадници одлучили су 13. децембра да смене Николића после пораза од Билбаа у Дворани "Александар Николић", што је био девети неуспех у десет дуела. Захтеван посао поверен је Николићевом помоћнику и бившем кошаркашу црно-белих, Чанку, чији је стручни штаб појачао и бивши тренер неколицине млађих селекција Србије, Дејан Мијатовић.

Чанак је на дебију забележио победу над МЗТ Скопљем од 112:94, након чега је било потребно да Партизан веже још четири пораза до коначног изласка из кризе, подизања нивоа самопоуздања и уласка у серију добрих резултата. За полуфинале АБА лиге тада је већ било касно, али за Куп – није!

Црно-бели су направили изненађење у Нишу и у финалу победили браниоца трофеја, Црвену звезду 81:75, након чега је млади тренер у више наврата поручио да ће циљ до краја сезоне бити и титула првака Србије.

Партизан од промене тренера има скор 9-7, а 8-4 у 2018. години.

Да ли ће екипа у идентичном саставу кренути у јуриш на титулу, 22. у историји и прву од сезоне 2013/14, у многоме ће зависити од настојања челника клуба да подигну БАТ који "држе" Душко Вујошевић и Немања Гордић. У Хумској размишљају о још једном странцу на унутрашњим позицијама, али су препреке очигледне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар