Саша Лукић: Србија има тим за будућност!

Пред нову квалификациону утакмицу Србије против Гибралтара за одлазак на Европско првенство за младе репрезентације, Саша Лукић каже да српски фудбал има нову генерацију талентованих фудбалера.

Фудбал 19.03.2018 | 11:00
Саша Лукић: Србија има тим за будућност!
Млада репрезентација Србије ће утакмицом против Гибралтара у гостима 23. марта наставити квалификације за пласман на Европско првенство којем ће 2019. године домаћин бити Италија. 

"Орлићи" су до сада су забележили максималан учинак, из пет утакмица су уписали исто толико победа и убедљиво су први у групи 7. Занимљиво је да су само још селекције Шпаније и Француске у досадашњем току квалификација оствариле све тријумфе:

"Лепо је бити у таквом друштву", коментарише Саша Лукић, узданица селектора Горана Ђоровића и
везиста Левантеа.

"То је велика ствар за нас, али и за српски фудбал и још један доказ да имамо врло перспективну генерацију фудбалера", рекао је Лукић за МОНДО.

Он је у свих пет досадашњих утакмица био стартер, постигао је гол у дуелу са Македонијом, а по прецизној статистици УЕФА на терену је провео укупно 447 минута.

Млада репрезентација Србије ће се окупити у понедељак и почети припреме за дуел са Гибрлтаром у којем би све осим тријумфа наше селекције до 21 године било равно сензацији.

"Очекујемо да ћемо на прави начин наставити ово што смо започели. Победа у дуелу са Гибралтаром не би смела да се доводи у питање. Апсолутни смо фаворити у том мечу, а правилним приступом током свих 90 минута то треба да докажемо и на терену. Још једна победа, шеста узастопна у овим квалификацијама би нас додатно приближила Европском првенству што је наш циљ. Имамо квалитет, у екипи је доста добрих играча и само треба да наставимо у ритму у којем смо играли у досадашњем делу квалификација", констатовао је Лукић.

Србија тренутно у квалификационој групи 7 има пет бодова више од другопласиране Русије, а шест у односу на трећепласирану Аустрију. 

На питање који су крајњи домети ове генерације, Лукић одговара:

"Мислим да сви виде да је ово врло талентована генерација која би могла да има лепу будућност. Наша велика предност је што се сви много добро међусобно познајемо. Имамо и сјајну атмосферу у тиму без које је немогуће правити врхунске резултате. Такође, селектор Горан Ђоровић је одлично посложио све коцкице у тиму и заиста сјајно функционишемо као екипа. Међутим, морамо да останемо чврсто на земљи, досадашњи успеси не смеју да нас понесу. Морамо да наставимо да радимо и да се понашамо као до сада, да идемо корак по корак, да се фокусирамо само на прву наредну утакмицу, јер то је једини исправан пут и сигуран сам да смо сви тога свесни".

Саша Лукић усталио се у постави Левантеа. У последњих 14 утакмица екипе из Валенсије Лукић је играо на 11, од чега чак девет као стартер, а најбоље партије пружао је управо против најбојих тимова примере Реала, Барселоне, Севиље...

"Играње у једној од најбољих лига на свету је велико искуство за мене. Имао сам прилике да играм против неких од најбољих екипа и фудбалера на планети што је за сваког младог играча од непроцењивог значаја. Сигуран сам да ће ми то много значити у наставку каријере. Прва ми је сезона у Шпанији и морам да будем задовољан. Мислим да сам показао да у тако јакој конкуренцији могу да играм без проблема и да се равноправно носим са свим противницима. То је за мене лично много важно, пре свега на пољу самопоуздања", каже Лукић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар