Дјевојке Партизана стопама мушкараца - трофеј!

ЖКК Партизан победом над Звездом освојио Куп! Кошаркашице Партизана освојиле су трофеј Купу "Милан Цига Васојевић", пошто су у финалу победиле Црвену звезду са 68:61. И кошаркашице Партизана освојиле Куп! Црно-беле у Бањи Ковиљачи савладале "вечитог" ривала, који није успео да одбрани трофеј.  Супер Иванка одвела Партизан до трофеја у Купу! Звезда пала у последња два минута! Невероватна кошаркашица Партизана дала је 30 поена и имала 16 скокова!

Кошарка 18.03.2018 | 12:15
Дјевојке Партизана стопама мушкараца - трофеј!
Током већег дела меча гледали смо уједначену игру и екипе су се констатно смењивале у вођству.

Црвено-беле имале су предност од три поена пред последњу деоницу, која ће се испоставити као кључна у финалу Купа.

Партизан је овај период игре добио са 14:4 и тиме је заслужено дошао до трофеја у Купу "Милан Цига Васојевић". 

Најефикаснија у победничком саставу била је Иванка Матић која је остварила учинак од 30 поена и 16 скокова, за индекс корисности 39 и МВП признање. 

У пораженом саставу поени су били много боље распоређени, међутим то није било довољно за победу. По 13 поена постигле су Јовановићева и Катанићева, 12 је убацила Стјепановићева, док је 10 имала Прља. 

Партизану је ово трећи трофеј у Купу "Милан Цига Васојевић", а пети у националном купу у историји клуба.

После мушке екипе Партизана, која је прошлог месеца у Нишу изненадила Црвену звезду, национални Куп освојиле су и црно-беле кошаркашице.

Оне су на финалном турниру у Бањи Ковиљачи победиле прво Радивој Кораћ (71:67), а у суботњем финалу и Црвену звезду, резултатом 68:61 (24:21, 18:17, 12:19, 14:4).

Тиме су изабранице тренера Благоја Ивића прекинуле серију од 11 пораза у "вечитим" дербијима!

Ветеранка и некадашња репрезентативка 38-годишња Иванка Матић предводила је црно-беле са чак 30 поена и 16 скокова, па је очекивано проглашена за најкориснију играчицу.

Ешли Клаусен убацила је 10, Милица Шпикић осам, а у пораженом тиму Јелена Јовановић и Александра Катанић по 13 поена.

У финалу турнира Милан Цига Васојевић кошаркашице Партизана дошле су до тријумфа у вечитом дербију и тако су се докопале првог трофеја у Купу још од 2013. године. Меч се иначе играо у Бањи Ковиљачи у лепој атмосфери пред пуним трибинама. И виђена је права драма у којој су црно-беле кошаркашице славиле с 68:61.

Виђена је права драма у последња два минута, када је Иванка Матић показала шта све зна, а тројком Клаусен Партизан је стигао до можда и кључних поена.

Матићева је постигла 30 поена и имала чак 16 скокова. Невертоватно.

Поред ње је једино Клаусен имала двоцифрен учинак од 10 поена, док су све остале играчице биле једноцифрене. Код Звезде су Катанићева и Јовановићева имале по 13 поена, Прља је додала 10, али то је све било недоволно против пре свега невероватне Матићеве.

Био је то меч пун преокрета и генерално су оба тима играча на махове. Партизан је преузео инцијативу у првом делу сусрета, потом је Звезда преузела вођство, а Партизан се мучио у организацији напада.

Било је много изгубљених лопти са обе стране, а Партизан је остајао у игри пре свега захваљујући невероватној Матићевој која је и са 38 година показала да је вероватно најбоља играчица на паркету.

Како је само одиграла ову утакмицу! И одвела Партизан до трофеја у Купу! Највише због сјајне завршнице црно-белих кошаркашица и игре у последња два минута.

Звезда, која је актуелни првак државе, освајала је Куп Милана Циге Васојевића претходне две године, док га је Партизан носио у своје витрине 2011. и 2013.

Трофеју су се под тим именом, што значи од 2007, радовали и Хемофарм пет пута (2007-2010, 2012), а Радивој Кораћ (2014) и Војводина (2015) по једном.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар