Алимпијевић: Мобилизација - желе да нас склоне с врха!

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић позвао је на "општу мобилизацију" јер многи желе да "склоне" клуб са првог места АБА лиге.

Кошарка 18.03.2018 | 10:30
Алимпијевић: Мобилизација - желе да нас склоне с врха!
"Видите каквих све ствари има око клуба и шта се све дешава у последње време, колико људи желе да Звезду склоне ове године са првог места. Тиме се клуб бави, а спортски део остаје нама. Ово је моменат у коме морамо да уђемо у општу мобилизацију. Свима је јасно и сви виде све ове ствари", рекао је Алимпијевић.

Звезда ће у недељу у Београду почети полуфиналну серију плеј-офа АБА лиге против Морнара.

"Од почетка говоримо који је примарни циљ и дошли смо до финиша. Први део задатка смо завршили тако што смо обезбедили предност домаћег терена. Следи главни део. Борили смо се за то и зато позивам све навијаче да нас подрже јер смо много пута имали прилике да видимо колико нам значи тај ветар у леђа", сматра тренер Звезде.

Он је навео да последње две утакмице, против Цибоне и Валенсије, дају ветар у ледја његовој екипи, веру и додатну дозу самопоуздања.

"Више од победе значи начин на који смо победили, како смо изгледали на терену, као тим. Вратили смо се на она времена када смо играли ове сезоне најбољу кошарку. Просто је било немогуће да тим буде равна линија, без осцилација. Последње две утакмице нам дају за право да се осећамо најбоље у овом тренутку. Нарочито Валенсија", рекао је Алимпијевић.

Густ и тежак распоред, по његовим речима, не би требало да буде проблем.

"Не постоји боља припрема од утакмица, поготово ако је евролигашка. Колико год да нас је густ распоред измучио, мислим да сада када креће плеј-оф и шансе за Топ8 су минимум минимума, предност треба да се да освајању АБА лиге. Треба да останемо здрави и свежи за другу утакмицу у Бару", додао је тренер Звезде.

Када је реч о Морнару, Алимпијевић је казао да веома поштује Морнар и тренера црногорског клуба Михајла Павићевића.

"Имају сјајну сезону, врло добре партије на свим фронтовима. Апсолутно су заслужено на том месту. Изузетно ценим рад тренера и сигуран сам није неосновано што су толико пуни самопоуздања. Али, наши циљеви су такви какви су, без обзира на то ко је на том месту", казао је Алимпијевић.

Чланови Морнара су претходних дана давали много изјава у којима су истицали да се не плаше Звезде, на шта је Алимпијевић имао занимљив коментар.

"Читам десет интервјуа 'не плашимо се, не плашимо се, не плашимо се". Имам утисак, 10 пута када то видим, да ипак ту постоји нешто друго", рекао је Алимпијевић уз осмех.

Прва утакмица између Звезде и Морнара играће се у недељу од 19х у хали "Александар Николић", а улаз ће бити бесплатан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар