Дошао је дан да кажете - доста!

Нема човека а да сам није свестан колико је негативности, мржње, понижавања и оспоравања, зависти у приватном и у јавном животу. О интернету да не говорим - ту су изливи мржње, претње смрћу, свакојака мизогинија, педофилија и шта све не. Међутим, супротно оном што су вас учили у школи и у финим породицама, време је да кажемо ДОСТА!

Занимљивости 17.03.2018 | 13:57
Дошао је дан да кажете - доста!
Да просто и свесно одлучимо да не трошимо време на ниске страсти и вибрације јер кад расправљамо с неким ко је заслепљен сопственом олујом беса, љубоморе, озлојеђености идеје да његов его заслужује више, а зато су му сви други криви, само ћете оборити сопствену вибрацију. Јер добронамерни не замерају, злонамернима је узалуд правдати се и расправљати. Зато опцију "блок" из виртуелног света пренесите у реални.

Ма колико покушавали да се заштитимо од заточеника сопствене мржње, неко ће вам већ пренети шта је о вама рекла Мица, Цица и како су вас неправедно оговарале, клеветале, и шта онда? Онда уместо да се расправљате, правдате и обарате сопствено расположење, просто им пожелите све најбоље и заборавите их. Преместите фокус на нешто лепо, добро... јер ми нисмо ЦНН да региструјемо само људске катастрофе, а нисмо ни обучени психотерапеути да лечимо оне који из сопственог очаја сеју само зло.

Благословити - уместо замерити, пожелети освету, задовољење значи променити сопствену фреквенцију, подићи свест... Парадоксално тако и најгору клевету и увреду можете да схватите као тест сопствене свесности. Искористите бруталност и нискост с којом сте суочени да посматрате сопствене реакције и емоције!

Видите да ли сте у стању да урадите то самопрекорачење да се дистанцирате од сопствене реакције угроженог ега, да се нашалите, видите у тој ситуацији хумор или пошаљете љубав. Ако смо у стању - то је велика радост, ако нисмо у стању, и то признавање себи сопственог емотивног лимита је такође велика победа, јер човек који спозна сопствене границе аутоматски их је превазишао, дакле данас је тај дан кад смо свесно одлучили да нас више неће повређивати туђа злоба и неправда. За почетак нећемо јој придавати пажњу, јер нешто расте што му више енергије и пажње дајемо.

Миноризација и заборав је најбољи лек, па чак и јадање пријатељици ће му дати снагу. Уместо да вртимо по глави како, зашто, просто пређимо на теме које нас радују. А то може бити било шта - од погледа у небо и вољену особу, слушање музике коју волимо, читање омиљене књиге, гледање јутјуб канала. Јер књиге су миракл уместо да трошите минуте свог драгоценог живота на оне који вам га загорчавају, можете да делите мисли с највећим умовима цивилизације.

Е па ако упркос том сазнању опет трошимо живот на узалудне расправе, објашњења и свађе, морамо бити свесни да је то ипак наша одлука. Одлука да због рефлекса ега посветимо време и душу лошем уместо добром, бесмисленом уместо смисленом. Цици и Мици уместо омиљеном писцу - Дакле БЛОК!

(НН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

(НН)

17.03.2018 18:35

ДОСТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Благосиљам и БЛОК

17.03.2018 21:00

Посто смо ми некако благословени да тебе имамо за психолога која годинама трује својом памети да - свесно одлучимо да не трошимо време на ниске страсти и вибрације јер кад расправљамо с неким ко је заслепљен сопственом олујом беса, љубоморе, озлојеђености идеје да његов его заслужује више, а зато су му сви други криви, само ћете оборити сопствену вибрацију. Јер добронамерни не замерају, злонамернима је узалуд правдати се и расправљати. Зато опцију "блок" из виртуелног света пренесите у реални.- Де нам реци где се теби удара БЛОК! Ја годинама само цитам како се ти несто бранис вредјајуци друге, не знам ни да ли си свесна тога, ал стани бре једном ако за Бога знас. Вазда се позивас на њега а стално ти је отров у устима. Па јел ти то мислис да сваким својим текстом изазивас непријатности и стресове другим људима а овамо као свесна ста је нанесена бол. Ма иди бре зено висе, ко јос има снаге да се усуди да са како ти казес - цетири пута враценим метастазама - упада у отворени конфликт који це јој се обити као бумеранг кад је тресне по носу за стално паметовање. Ето ти, имас их ваљда код куце па им соли памет, не изазивај огорцење ако си ти вец огорцена, вец иди слусај песме. Где ти се бре удара блок и ко ти да простора за оваква јавна понизења људи које и не познајес. Ма да , ти то наслуцујес, цујес, видис, па оно имас моц да казес. Где ти себи да дозволис да се стресирас? Ма иди. Или да заврсимо са твојим рецима: Добронамерни не замерају! Ма стварно. А ста ти замерас? Једно 7 пасуса - неким ко је заслепљен сопственом олујом беса, љубоморе- Ал си се описала. Нико други не би успео.Веруј ми. Ево процитај -а нисмо ни обучени психотерапеути да лечимо оне који из сопственог очаја сеју само зло.- Иси БЛОК

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жена

17.03.2018 23:39

А како ти знаш ко стоји иза овог чланка?Слика је симболична.Па да тако дрско одговараш!

Name

бс

18.03.2018 09:12

Браво за"Благосиљам и БЛОК".Одавно паметнији комента о дотицној "господји " нисам процитао. Конацно да и њој неко у лице казе истину

Name

ре

18.03.2018 12:24

Она је до сада преживјела 6 метастаза, многи се питају да ли је она уопште и била болесна

Name

мица

18.03.2018 04:59

одлази у пензију иде близе гробу једна нога крај гроба друга у гробу

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики маус

19.03.2018 04:15

Па зар је јатка напацена јос зива.