Кључа у Грчкој: Пет сати саслушања, казне у сриједу!

Савидис имао 1. 600. 000. 000 разлога да се не појави, Коминис ипак признао гол и сад се плаши да дође на суд! Актери прошлонедељних инцидената дали изјаве. Очекују се драконске санкције док се опет распламсава свеопшти вербални рат, и то не само спортски, на релацији Атина - Солун!

Фудбал 16.03.2018 | 19:45
Кључа у Грчкој: Пет сати саслушања, казне у сриједу!
Грчка је и даља на ногама због хаоса који се десио на дербију ПАОК - АЕК, а у петак су у Атини на петосатном саслушању саслушању одговоре дали углавном сви актери пакла на Тумби. Али, недостајала су двојица која су све и закувала. Није било председника солунских црно-белих Ивана Савидиса који је утрчао на терен носећи пиштољ за појасом, као ни главног судије Јоргоса Коминиса чија одлука да призна, па поништи гол је довела до ерупције на терену, трибинама и ложи. Иако то званично није саопштено, очекује се да одлука о казнама за све што се дешавало буде донета следеће недеље, највероватније у среду.

И док је Коминис своје изостанак правдао породичним обавезама и проблемима, Савидис је показаће се, имао паметнија посла. Наиме, у петак је закључио споразум о продаји компаније Донској Тобак која се бави производњом цигарета фирми Јапан Интернешнал Табако за суму од 1.600.000.000 долара. А у склопи те руске фабрике, налази се и грчки СЕКАП који је Савидис купио у лето 2013. године. 

Било како било, свакако да неће осетити на свом џепу казну којом му је запрећено због инцидента - а њен минимални износ је 50.000 евра. Иначе, он је требало да буде приведен и на саслушање у Солуну, али локална полиција то још није урадила. Савидиса су данас у Атини представљали адвокати, као и спортски директор ПАОК-а Лубош Михел који би такође могао да буде кажњен јер је и сам утрчао на терен како би се расправио са Коминисом.

Представници солунског клуба истакли су данас да је недопустиво да се Коминис није појавио на саслушању с обзиром на улогу коју је имао у спорној утакмици. АЕК је представљао потпредседник клуба Василис Димитријадис. Он је рекао да у првом тренутку није видео пиштољ, већ да су га са клупе атинског клуба уочили тек када се Савидис окренео и скинуо јакну. Такође, оптужио је Михела да је пришао Коминису у рекао му: “Данас си завршио! Притом је покретом руком показао то исто два пута.

Други човек АЕК открио је и оно што је многе занимало - шта им је судија рекао кад су отишли у свлачионицу и при ком резултату је прекинута утакмица.

“Мој главни задатак био је да играчи у тој паузи остану мирни и безбедни. Били смо у свлачионици. Чекали смо судију да донесе одлуку. Онда нам је рекао да је био 89. минут и резултат 1:0 када је прекинуо утакмицу због инцидената”, објаснио је Димитријадис. 

Уследила је контра потпредседника ПАОК-а Макиса Гагациса који јеМихелову гестикулацију и поруку Коминису објаснио тврдњом да је Словак рекао арбитру да ће му одлука о поништавању гола уништити професионалну каријеру. Он је потврдио причу о томе да је Коминис одлучио да је гол ипак валидан, а истакао је да је АЕК одбио да опет изађе на терен тек када је накнадно видео фотографије Савидиса са пиштољем.

“Док смо били у свлачионицима из АЕК-а су тражили судији да дефинитивно каже да ли је гол или не. Коминис је рекао да погодак ипак важи и да жели да то објави, односно прогласи када сви играчи опет изађу на терен. А док се није појавила фотографија са пиштољем нико из АЕК-а није довео у питање одигравање остатка меча”,навео је Гагацис.

Остаје да се види у којој форми ће судија Коминис доставити надлежним органима своју изјаву, мада је сада јасно, после свеочења актера,  да је прво признао, па поништио гол, а на крају се опет предомислио и одлучио да је погодак Вареле регуларан. Какав ће епилог целе ове приче бити, остаје да се види. Фудбал у Грчкој свакако је суспендован до краја месеца, односно до завршетка предстојеће паузе збор обавеза репрезентација у пријатељским мечевима. ФИФА је такође “ускочила” и запретила Грцима да хитно реше ове проблеме, а прети се чак суспензијом националног тима. 

А пошто невоља никада не долази сама, тако се после овог инцидента, којем је претходио и један приликом гостовања Олимпијакоса у Солуну, опет отворио сукоб на релацији Атина - Солун, односно север против југа Грчке. Дијапазон казни иде од новчаних, преко одузимања бодова до избацивања у другу лигу. Једно је сигурно. Какву год одлуку да донесу надлежни органи, јасно је да ће бар пола Грчке бити незадовољно.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар