Важна нам је подршка женама

Уручене донације удружењима која су добила средства у оквиру пројекта „Одважне и храбре, то сте ви!“.

Босна и Херцеговина 16.03.2018 | 15:44
Важна нам је подршка женама
У периоду од 14. фебруара до 7. марта компанија Бинго у сарадњи с партнерима Персил, Бамби, Алма Рас и Милка, покренула је пројекат подршке женама који за циљ има побољшање  економског положаја и животног стандарда , кроз рад и дјеловање удружења која окупљају жене.

Пројекат је конципиран тако да су се средства прикупљала кроз продају посебно означених артикала у Бинго трговинама,  а донације у висини од 5.000, 4.000 и 3.000КМ су  дониране без обзира на остварену продају.

Трочлани жири је имао велики изазов одабрати свега три пројекта, од пристиглих 138. Удружења за чије пројекте су одобрена средства су: „Пробуди се“ из Источног Сарајева, „Импулс“ из Бијељине и „Удружење жена Орашја“. 



„У име удружења "Жене Орашја" захваљујем компанији Бинго на овој донацији која нам је заиста добро дошла. Ово је  и нама доказ да исправно радимо и да је Бинго наш пројекат "Здравствени преглед жена" препознао као значајан јер су одлучили помоћи онима којима је помоћ потребна, нарочито нама женама, мајкама, сестрама!“, истакла је Медина Омеровић, представница удружења из Орашја, које је добило средства у износу од 3.000 КМ. 



Тања Милинковић, директорица  Удружења „Импулс“ из Бијељине, које је добило донацију у износу од 4.000КМ истакла  је важност подршке женама са инвалидитетом: „Реализацијом овог пројекта пружа се могућност женама са инвалидитетом да даље раде и преносе знање на друге заинтересоване жене са инвалидитетом и младе, пружа се могућност да један дио средстава од продатих радова буде додијељен онима које су биле укључене у њихову израду, а други дио буде уложен у даљу набавку репроматеријала. Самим тим удружење стиче извор самофинансирања и одрживости јер се пружа могућност за даљи рад, напредак и запошљавање појединаца у овој врсти дјелатности.



Пројекат за који смо добили подршку  је усмјерен на један од наших главних циљева: борбу против сиромаштва вриједним рукама наших жена. То је диван поклон за 8. март. У њему ће учествовати 20 чланица. Уз помоћ средстава добијених од Бинга и партнера наше чланице ће својим радом произвести више поврћа, прерађевина и рукотворина чијом продајом ће  побољшати своје кућне буџете. Круна пројекта ће бити организација манифестације “Дани тикве” на којој ће учествовати 12 удружења из цијеле БиХ. Циљ манифестације је промоција пољопривреде и предузетништва, посебно женског, као и употребе тикве у људској исхрани као једне од најздравијих култура. Такођер се надамо се да ће БИНГО откупити цијелу нашу призводњу. Желимо да захвалимо Бингу, његовим партнерима и купцима који су допринијели реализацији овог пројекта.”, рекла је Роксанда Мичић, предсједница удружења “Пробуди се” из Источног Сарајева, које је за свој пројекат добило 5.000 КМ. 



Из компаније “Бамби” су истакли важност подршке удружењима која се баве питањима жена: “Компанија Бамби је са великим задовољством ове године подржала пројекат “Одважне и храбре, то сте ви!”. Сматрамо да ће подршка женским организацијама и удружењима допринијети њиховом бољем раду и условима, те ојачати њихов статус и позицију у Босни и Херцеговини. Изузетна нам је част што смо са компанијом Бинго д.о.о. Тузла учествовали на овом важном и хуманом пројекту за организације и удружења у БиХ.“.

Хенкел је такођер препознао значај пројекта : “Наша је жеља оваквим идејама остварити дугорочну сарадњу с нашим партнерима, а све с циљем подизања свијести о важности друштвено одговорних пројеката. У протеклим годинама пословања, Бинго и Хенкел су већ имали десетак друштвено одговорних пројеката и планирају са тим наставити даље.”.



„Задовољство нам је да смо били дио једне успјешне приче“, ријечи су Мерване Муховић, ПР компаније Алма Рас, која је такођер подржала пројекат.

„Сама чињеница да се пријавило 138 удружења жена из Босне и Херцеговине, говори о лошем положају жене у друштву. Већина пројеката је везана за едукацију жена у различитим областима, те производњу у циљу саоодрживости удружења. Било је тешко одабрати само три. Удружења чије смо пројекте одабрали имају нашу пуну подршку, од финансијске па до пласмана производа. Један од пројеката нема финални производ чијим би пласманом на тржиште осигурали себи самоодрживост, али се тиче здравља жена, што нам је једнако важно.“ Истакла је Татјана Пауноски, ПР компаније Бинго.

Већ три године заредом, поводом Међународног дана жена, компанија Бинго спроводи разне пројекте у циљу подршке женама. Значајна средства компанија је раније донирала сигурним кућама, а ове године су се одлучили за другачији начин одабира удружења.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лазни Моралисти Владају

16.03.2018 20:23

У Бингу 90% запослених су зене.И сад он као несто тамо помазе неке зене а његове запослене раде за јадну плату,без права на законски годисњи одмор,ако је трудна одмах је отказ.

ОДГОВОРИТЕ