У Сарајеву данас о проширењу ЕУ

Шефови дипломатија Западнобалканске шесторке коју чине Албанија, БиХ, Црна Гора, Косово, Македонија и Србија састају се данас у Сарајеву а главна тема неформалног састанка бит ће Стратегија проширења ЕУ на Западни Балкан.

Босна и Херцеговина 16.03.2018 | 08:16
У Сарајеву данас о проширењу ЕУ
На састанку, чији је домаћин министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, разговараће се и о припремама за предстојећи Самит о Западном Балкану у оквиру Берлинског процеса, 9. и 10. јула у Лондону.

Састанак у Сарајеву други је састанак шефова дипломатија Западнобалканске шесторке за мјесец дана.

Они су 15. и 16. фебруара у Софији учествовали на састанку са министрима спољних послова ЕУ а у фокусу је такодје било проширење ЕУ на Западни Балкан и нова стратегија Европске комисије.

На данашњем састанку у Сарајеву учествоваће и министарка спољних послова Бугарске као предсједавајуће ЕУ, Екатерина Захариева, генерални директор ЕК за политику проширења Кристијан Данијелсон, генерални секретар Регионалног савјета за сарадњу Горан Свилановић, координатор за организацију Самита о ЗБ у Лондону амбасадор Ендру Пејџ и извршни директор Фонда за Западни Балкан Ђерђ Мура.

Након главне пленарне сесије и радног ручка, би ће одржана друга Конференција министара иностраних послова Фонда за Западни Балкан (ФЗБ).

На маргинама министарског састанка биће одржан и 167. Бергедорфов округли сто, под називом "Дуг пут у Европу: Западни Балкан између домаћих изазова и геополитике", на коме ће министри ЗБ6 размијенити мишљења о даљим правцима јачања регионалне сарадње на Западном Балкану. 

(Бета)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

референдум

16.03.2018 11:59

Дајте нам референдум о ЕУ ја нећу да живим са германима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

16.03.2018 12:10

Иду данииии ... хахахахахахах

ОДГОВОРИТЕ