ЛЕ: Атлетико демонтирао Локомотиву на -4 у Москви!

Атлетикових пет на "минус четири"! Мадриђани и у Москви победили Локомотиву и пласирали се у четвртфинале Лиге Европе.  Ко сме на Атлетико? Кореа пуштао магију, Локомотива растављена на шрафове.  Демонстрација силе у Москви.

Фудбал 15.03.2018 | 19:30
ЛЕ: Атлетико демонтирао Локомотиву на -4 у Москви!
Атлетико Мадрид је за класу бољи од Локомотиве из Москве.


Локомотива незадрживо граби ка трећој титули првака, првој после 14 година. У Русији је најбоља, али је у Лиги Европе морала да честита бољем.

"Јорганџије" су у двомечу славиле укупним резултатом 9:1. У Мадриду је било 3:0, а вечерас на РЗД арени у Москви чак 5:1.

Једино што црвено-зеленима остаје за утеху је фантастична гол Маћеја Рибуса. Пољак је у 20. минуту реванша успео да са преко 30 метара савлада Аксела Вернера.

На "минус четири" у престоници Русије доминирао је клуб који је дошао из далеко топлијих крајева. Осим поменутог гола, све вредно у Москви направили су играчи Атлетика.

Анхел Кореа је био стрелац првог гола у 16. минуту, после асистенције Кокеа. Аргентинац је лепо прошао и само ћушнуо лопту поред Антона Коченкова.

Саул је у 47. разменио дупли пас са Филипеом Луисом и вратио предност Атлетику, коју Мадриђани не само да нису испуштали већ су је претворили у убедљиву победу.

На сцену је потом ступио Фернандо Торес, двоструки стрелац у 65. и 70. минуту, с тим што је прво гол постигао из пенала. Тачку на двомеч и пласман у четвртфинале ставио је Антоан Гризман голом у 85. минуту. Овај гол остаће упамћен по сјајном дриблингу асистента Корее и врло лепом лобу Француза.

Нешто се чудно дешавало тих дана у Мадриду. Из два покушаја нису успели изабраници Дијега Симеонеа да савладају Карабаг. Нокаут фаза Лиге Европе им је измакла после дуго времена. А јасно је да је Атлетику ту место. Чврсто су решили у Мадриду: кад већ нису тамо, кад је већ Барселона одмакла у првенственој трци, хајде да направимо следећу најбољу ствар - да освојимо Лигу Европе! Џаба славна традиција Милана, џаба премијерлигашки сјај Арсенала, сви знамо ко је ове сезоне први фаворит. А ако је неко и сумњао, могао је да се разувери на утакмици у Москви. После 3:0 на Ванда Метрополитано стадиону, Атлетико је Локомотиви очитао још једну лекцију - 5:1!

Сви који у петак буду присутни жребу у Ниону морали би да устану кад буде извучена куглица са Атлетиковим именом. Јер ко буде извукао Атлетико за противника мораће у ринг. Локомотива је добила опасне батине. И сама је делом крива. Повреда Филипеа Луиса после истина ненамерног старта Едера као да је додатно разбеснела госте из Мадрида. А они и овако увек љути изађу на терен.

Додуше, после комфорне победе у Мадриду, могли су да нешто опуштеније приђу данашњем мечу. Видело се то по слалом Анхела Корее, који је у 16. минуту начео Локомотиву. Као на тренингу поред чуњева.

У 20. минуту одговорили су Руси. Маћеј Рибус је послао пројектил у сам рогаљ Аксела Вернера. Тек да не испадне да се Локомотива предала без борбе.

Можда би било боље да то није радила. Атлетико није тим познат по милосрђу. Чим су видели да је Локомотива показала зубе решили су да им их поваде. Кренуло је са добром акцијом Филипеа Луиса и Саула Њигеза, коју је овај други хладнокрвним пасом проследио у мрежу за поновно вођство Атлетико.

И онда да Луисова повреда. Дуго се чуо јаук Бразилца. Последње што је требало Симеонеу у полусезони у којој, не рачунајући голмане и омладинце, на располагању има само 17 играча. Можда и једина ствар која може да заустави Атлетико да успоном на победничко постоље у Лиги Европе ову сезону после свега учини историјском јесу баш те повреде. Намрчила су се лица гостима. Сви знамо шта то значи.

Прво Фернандо Торес и крај поста који је трајао месец и по дана. Саиграчи су му га поклонили препустивши му извођење пенала после прекршаја Антона Коченкова над Антоаном Гризманом.

Моментално је скочило сампоуздање Торесу. Само пет минута касније и други гол искусног ветерана. Анхел Кореа је заслужио да му старији колега плати вечеру. Окренуо је двојицу чувара око осе, трећем лопту протнуо кроз ноге и Тореса спојио са голомм.

И онда још једна чаролија Аргентинца који је ове сезоне коначно почео да даје назнаке да би могао да израсте у великог аса. Овог пута је пребацио чувара и лопту само препустио Гризману. Овај то не пропушта. Чак и кад не захвати лопту како је желео. Тек да статистика не трпи. Тек да се свим преосталим изазивачима у трци за пехар стегне срце кад у петак у Ниону буду видели ту куглицу са Атлетиковим именом.

Само не њих, мислиће многи.

Лига Европе, 1/16:

Локомотива Москва - Атлетико Мадрид 1:5 (1:1), први меч 0:3
/Рибус 20 - Кореа 16, Саул 47, Торес 65, 70пен, Гризман 85/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар