Није био пијан, слошило му се?

Пијани поп лежи на тракторској приколици поред мртвачког сандука – ова фотографија је јуче била хит на друштвеним мрежама, а ми смо посетили село Друговац код Смедерева, у коме живи локални свештеник са слике Ненад Обрадовић. Питали смо га шта је довело до фотографије од 11. марта, када је усликан "мртав пијан" поред покојника у ковчегу на путу до гробља.

Србија 15.03.2018 | 16:11
Није био пијан, слошило му се?
- Јесте, попио сам једно пиво! Нисам понео пумпицу, ја сам болестан човек имам астму. Да сам понео пумпицу ништа се не би десило, шта ће мени човеку од 110 кила једно пиво да уради – пита и не чека одговор поп Ненад Обрадовић из Друговца.

Позлило му је, објашњава, када су кренули на гробље, где је у недељу требало да одржи опело преминулом мештанину, само је прилегао на трактор. Поред сандука са покојником, јесте, признаје поп, али другог превоза није било, а њему се баш слошило.



Фотографија која је обиграла друштвене мреже даје ипак кудикамо другачију слику; на њој поп делује прилично обезнањено, са ногом пребаченом преко ограде тракторске приколице.

- Разумем да људи попију, да се напију, али за све постоји место и прилика, а ово то сигурно није била. Он је пао на путу, када смо кренули на гробље, ставили су га на приколицу да седи, али није могао него се сручио поред сандука. Зато су и подигли страницу на трактору, мада то није по нашим обичајима, да не испадне. Покојника није окадио како треба јер је изгубио пола кандила, а шта је певао, да ли је то добро или не, не знам, ништа га нисам разумео, он је то одмумлао, да не кажем отпевао – прича Марјан Стојић, унук покојника који је у недељу сахрањен.

Поп је, тврди он, попио 3-4 ракије, пре него што су кренули, пиво се не спомиње, а и вино које је донео уз кољиво, познат му је тај мирис, каже, осетио је.

- Ма, све је то мало претерано, од људи који не мисле добро, ни попу ни селу! Тај што је објавио ту слику живи у Бечу, шта њега, д’извинете, заболе за целу ту ситуацију – каже мештанин Друговца Живослав Јоцић.

Друговчани углавном стају у одбрану попа. Кажу да је знао да попије, али "ко не зна…" Кажу и да никоме није остао дужан, ко год му је од мајстора нешто радио, он је уредно плаћао, што баш и није био случај са ранијим поповима. Ево, кажу, и сад је на послу, не можете да га нађете јер је на сабајле кренуо да свети водицу, иде Ускрс.



 Могу да причају сад шта хоће, али поп се код мене у кафани никада није напио. А знао је да части, није да није – каже Рајка Живојиновић из кафане која баш преко пута цркве и попине куће, а кафана се зове, како би другачије, „Код Рајке“.

"Наместили су ми"

Поп Ненад Обрадовић 1. маја треба да иде у пензију и овакав публицитет је најмање што му треба. То су му, каже и он, наместили они који не мисле добре ни њему ни цркви. Видео је новине, чуо је и да га има на телевизијама. Шта ће сад? Ништа.

- Обавио сам опело, не знам шта они причају – завршава поп Ненад конверзацију на коју је невољно пристао.



Из Епархије Браничевске, која је надлежна и за Друговац, нису имали никакав коментар, и они су, тако тврде, све сазнали из новина. Огласиће се писаним саопштењем када им буду познате све чињенице.

- Немојте да нам дирате Марадону! Играо поп фудбал милина да гледаш, к’о Бране Облак. Он нам још треба, договорили смо се да од недеље дође да нам освешта стадион, слабо нам иде, пропадосмо… Друговац игра „бетон лигу“, не може ниже, а и ту све по реду погубисмо – каже Зоран Јовановић, старији Друговчанин коме је поп остао у сећању као доскора врстан фудбалер, десно крило, а сад би могао да помогне, да посредује код више силе да више не губе утакмице.

(Блиц)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Стана

15.03.2018 15:36

Наравно да је намјестено.Све измисљено да се оцрни Српска Православна Црква и Православље.Сви треба да се загледамо у своје гријехе првенствено а не да уперујемо прст у тудје слабости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл Комуниста

15.03.2018 16:17

Зар није РТРС објавио да је слика фото шоп из кабинета министра Мехтића.(немојте се изненадити ако то објаве)

Name

Деспот

15.03.2018 18:04

Јесте, све је завера против православља, па и слика обезнањеног попа ачкохоличара из неке селендре које нема ни на мапи. Никако није могуће да је поп који је обичан човек као ви или ја, пресисао. Ни сами не верујете у оно што сте написали.

Name

Прави поп

15.03.2018 19:28

Цувајте ви овог попа, добар је то поп и цовјек из народа. Бољи вам је овај поп него других 10 сто се возају у бијесним аутима и воле луксуз.

Name

Петар

18.03.2018 14:57

Ма да сви су се уротили против православља.И терба то зло једном да се унисте за сва времена.Мислим на све религије.Дај луди засто сте наивни толико ,није ми јасно

Name

Нека Нама Попа

15.03.2018 15:51

Људи се дијеле на добре и лосе а ја мислим да је ово добар цовјек без обзира ста се десило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

15.03.2018 16:24

Слажем се, мора бити људина ако хоће попит са људима. Мало ко да је добар човјек, а да непије.

Name

Нешо

15.03.2018 16:24

Слажем се, мора бити људина ако хоће попит са људима. Мало ко да је добар човјек, а да непије.

Name

Стана

15.03.2018 16:41

Нико се не пита за толико година стаза колико је крстио дјеце,вјенцао,исповједио,помогао људима,литургија одслузио ,колико их је својим савјетом управио на прав пут,колико дјела милосрдја је уцинио,а јесте много.Срамотно је свакако осудјивати свестенике за било ста.Срамота за поједине медије.

Name

Деспот

15.03.2018 18:08

@Стана зашто је грех критиковати попове, као да и они нису људи и не греше? Можда је овај поп добар, али је итекако непримерено да се олеши на радном месту.

Name

Деспот

15.03.2018 18:09

@Неша нешо, алкохоличару, крени на одвикавање.

Name

Петровиц

15.03.2018 16:13

Ако му је било слабо онда су требали позвати хитну помоц,инаце ово је јако залостан призор,мислим да су овде јос висе погријесили људи из поворке јер пијан цовјек као и болестан,није у стању да влада својим тијелом и поступцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоле

18.03.2018 11:34

Пустите попа на миру ускоро це и њему требати поп.Ко зна дали у то село мозе доци хитна.

Name

Живорад Стевановић

15.03.2018 17:28

Пијани поп .... ударна вест на друштвеним мрежама. Свештеник Ненад Обрадовић на тракторској приколици поред умрлог... Није био пијан, позлило му... Истина, није истина... Поп Неша није силовао ничију децу. Није ничију кичму пребијао лопатом. Није диловао ддрогу. Није, није .. Ако се и напио, његово је попио, његовим новцем платио у кафани частио (речи мештана). Поп Неша нема аутомобил (неки имају и возне паркове). Далеко од тога да Нешине поступке одобравам, ако су сва дешавања истинита. Али, на Нешу повика, а ... Хоће ли неко из Друговца да се огласи, шта се то десило са фрескама у Друговачкој цркви? Прекречене су. Са чијим знањем и одобрењем (колају свакојаке приче). Унутрашњост цркве делује аветињски. Да ли мештани Друговца сваке године у цркви служе помен мештанима кое су четници поклали у Другом светском рату? "На страну" колико мештана годишње у селу умре, Колико се роди? На колико је домаћинстава у селу ударен кључ? А сеоски водовод изгрђен новцем мештана у чијем је власништву данас и какву воду пију мештани. И још много тог. Друговчани окрените се себи и својим проблемима. "Оставите" се Неше, будите људи, па он је неколико година са вама делио добро и зло у селу. Испратите га у пензију као свога. Пожелите му срећан одлазак. Он ће вама, сигуран сам срећан останак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиједи ИТ

15.03.2018 18:36

Само срби тако нешто могу да изведу нај јачи смо.

Name

Драган Петровић

15.03.2018 19:01

Поп или ти отац Неша није достојан да службује у православљу јер је најобичнији алкохоличар и кавгадżија.Његови небројени испади на сахранама у Коларима,Водњу,Друговцу...су најблаżе речено неопростиви.Мештани села који га бране су најобичнији полтрони којима ће да плати пиће у кафани и који су нешто стекли захваљујуци корупцији и лоповлуку.Све се зна ал се ћути,Срби су то бато без чојства и јунаштва! Ваżна је боца пива испред продавнице!!

Name

Друговцанка

15.03.2018 19:13

Свака цаст, проблем је у томе сто ти који прицају и објављују слике уоспте не зиве у Друговцу, вец у иностранству. Када су вец отисли где им је боље, могу и тамо онда да се венцавају, крсте децу, прицесцују и остало...

Name

Попадић

15.03.2018 18:30

Нека пије колико му воља, све док не "кандише" мале дјечаке добар је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јојо

15.03.2018 18:47

Напусио се фрајер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНОВИЋ

15.03.2018 19:00

Могли би мало да повезу рачуна о понашању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мудрост?

18.03.2018 07:37

Питам се, ко је толико мудар да овако несто слика и "окаци" на Интернет? Ово "уметницко дело" лици не неког ,не зрелог дванаестогодисњака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоле

18.03.2018 11:42

Ово је окацила нека зла особа која је мислила да се ослободила села.Немојте ви дирати тај народ.Они зиве како могу и умију са свјим попом и никоме не сметају осим "покондиреним тиквама".

Name

циро спиро

18.03.2018 07:57

моздасе неко насалијо мало са попом И остаде она сала са зубом попа цирила И темисварским владиком

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стевика

18.03.2018 12:46

Ти попови се неждеру напију и онда још за сахрану узму пар стотина евра, негде код имућнијих породица где деца раде у иностраство и више од хиљаду евра. Срам да их буде.

ОДГОВОРИТЕ