Прича - видео: У преводу - може све сам!

"Мессидепенденциа" стоји у наслову мадридске Марке.

Фудбал 15.03.2018 | 17:15
Прича - видео: У преводу - може све сам!
Рече Антонио Конте на крају утакмице - "Меси је крив за оно што се десило. Говоримо о најбољем фудбалеру на свету. Говоримо о играчу који сваке сезоне постигне 60 голова. Не говоримо о врхунском играчу, већ суперврхунском".

Ко може да му се успротиви после ове тврдње? Осетио је бруталност Аргентинца на својој кожи, све му је јасно...

А свет је поново очаран партијом Лионела Месија. У реваншу осмине-финала против Челсија (3:0) постигао је два гола и то кроз ноге Тибу Куртои, а и код трећег је имао удела, асистирао је Усману Дембелеу. Замислите играча за ког можете да кажете да је сам победио актуелног првака Енглеске. Е па то јеЛионел Меси.

Зато данашњи мадридски дневник Марка пише о њему са насловом "Мессидепенденциа". У преводу - независтан је, може све сам. И то је наглашеније него икада пре.

Конте, Валверде, саиграчи. Сви му се диве. "Меси се никада не умори од фудбала или давања голова и то га чини још већим него што он јесте", каже Серђи Роберто. 

Меси пуца из свих оружја. Пуца базуком у последње време. Стиче се утисак да игра сам. Против Челсија у првом мечу донео је добар резултат свом тиму, дао два комада Ђирони, извукао је бод на гостовању Лас Палмасу, завукао га под рашље Атлетику и можда тако и пресудио трку у Примери, а онда као шлаг на торту оно "малтретирање" Плаваца на Ноу Кампу.



Дошао је синоћ оном другом стелом кроз ноге Куртое до свог 100. гола у Лиги шампиона. Постигао је синоћ најбржи гол у каријери.

Све је то урадио у последњих месец дана. Игра фудбал можда и зрелије него икада.

Вратимо се кратко на поменутих 100 голова чаробног Аргентинца у Лиги шампиона. Од тога је 81 гол постигао левом ногом, требало му је 123 меча да их постигне, а 11 је дао из пенала. Највише је пред њим страдао Арсенал - Тобџијама је дао девет комада. Стигао је до свог 100 гола са 14 утакмица мање од свог чувеног ривала Кристијана Роналда што га чини играчем који је најбрже стигао до ове бројке у историји. 

На све то, у 2018. дошао је до своје 9. асистенције што није нико урадио у Лигама петице за ова два и по месеца.

Меси је одувек био познат као неко ко не воли да се разбацује изјавама. Све успехе приписује тиму. Тако је било и после Челсија...

"Истина је да осећам велико задовољство што сам дошао до свог 100. гола у овом прелепом такмичењу. Ово је веома добар тим са много добрих играча. Срећан сам како се све завршило. Била је ово јако тешка утакмица и то што нисмо примили гол говори у тимском раду", рекао је Меси после утакмице. Скромно. У свом фазону.

Наравно да је Меси у праву када каже да има добру подршку. Барса има одличну дефанзиву а то може да се захвали Тер Штегену, Умтитију, Пикеу, који држе тај део терена. Да ту гори ватра, можда ни Месијевебравуре не би толико дошле до изражаја.

Са Месијем - Лига шампиона је за Барсу врло могућа. Са њим, освајање Примере Барси је иза ћошка. Ту је и Куп краља. Меси прави разлику, на то смо и навикли, али сада вероватно као никада раније. Постигао је 34 гола и забележио је 16 асистенција на 42 досадашња меча у сезони.

Какав мајстор фудбала.

Конте је такође после меча рекао да је Меси играч какав се рађа на сваких 50 година... Ко може да му се успротиви?

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар