Вајратер освојила супер-Г глобус!

Нова победа Крихмајера! Скијашица из Лихтенштајна Кристина Вајратер одбранила је мали Кристални глобус у супервелеслалому у оквиру Светског купа.

Остали спортови 15.03.2018 | 15:45
Вајратер освојила супер-Г глобус!
Тина Вајратер је заузела шесто место и освојила титулу са 86 бодова предности над Швајцаркињом Ларом Гут, која није завршила трку.

Трећа у коначном пласману је Аустријанка Ана Вејт са заостатком од 122 бода.

У последњем супер-Г сезона у норвешком Ореу најбржа је била Италијанка Софија Гођа, дан након што је освојила глобус у спусту.

Друга је била Немице Викторија Ребензбург, а треће време је остварила Американка Линдзи Вон.

У мушкој конкуренцији, другу победу у два дана остварио је Аустријанац Винсент Крихмајер, са 0,04 секунде предности у односу на Криштога Инерхофера, док су треће место поделили Аксел Лунд Свиндал и Томас Дресен са 0,08с заостатка.

Кирхмајер је забележио трећу победу у каријери у Светском купу у супер-Г, након што је у среду поделио прво место са земљаком Матијасом Мајером, а у децембру салвио у Бивер Крику.

Норвежанин Ћетил Јансруд је раније обезбедио титулу у овој дисциплини, а у четвртак је био шести.

Скијашка сезона завршава се предстојећег викенда управо у Ореу, у петак је на програму тимско такмичење, у суботу девојке возе слалом, а мушкарци велеслалом, док у недељу ротирају ове две дисциплине.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар