Муса: Звезда није непобједива!

Бх. репрезентативац и члан Цедевите Џанан Муса вјерује да његова екипа може до историјског успјеха – трофеја у АБА лиги.

Кошарка 16.03.2018 | 13:30
Муса: Звезда није непобједива!
Муса је у интервјуу за сајт АБА лиге истакао да Цедевита има квалитет за елиминише Будућност у полуфиналу плеј-офа, те да Звезда није надмоћна као прошле године.

"Мислим да је екипа спремна. Што се тиче самог плеј-офа, жељно ишчекујемо ту прву утакмицу против Будућности ВОЛИ. Мислим да имамо довољно квалитета да одемо до самог краја и надам се да ћемо то урадити", рекао је Муса.

Цедевита је ове сезоне одиграла „мини лигу“ са екипом Будућности ВОЛИ, пошто су се састајали 5 пута у свим такмичењима, а слиједе још најмање два међусобна дуела.

"Доста је тешко играти против једне екипе толико много пута у једној сезони. Већ се познајемо, тако да је доста тешко извести неке нове трикове против таквих екипа. Мислим да су они једна јако квалитетна екипа, поготово зато што су недавно довели и Доелмана, једног озбиљног играча. Тако да ће бити доста тешко, али мислим да можемо отићи у финале".

Муса као највећу опасност у редовима Подгоричана види свог саиграча из репрезентације БиХ.

"Мислим да је њихов покретач игре Немања Гордић. Он је њихов покретач напада и обране. Он може у обрани доста притиснути противничке плаyмакере, а његова креација у нападу може нам задати доста проблема. Мислим да је тај један плаyмакер доста битан за њих и он је неки покретач свега".

Цедевита није успјела да се окити титулом шампиона АБА лиге, иако је играла неколико финала.

"Надам се да ће ова година бити историјска, јер смо ми напокон довели игру до неког нивоа на којем можемо играти са свим екипама у АБА лиги и у Еврокупу. Мислим да Звезда ове сезоне није непобједива. Прошле године су били доста надмоћнији. То се видјело и у другим утакмицама, не само са нама. Али, ове сезоне имају понеку слабу тачку и мислим да, ако се нађемо у финалу, имамо тамо шта да тражимо”, закључио је Муса.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар