Богдан: Био сам стрпљив и чекао прави тренутак!

Богдан Богдановић обележио је победу Сакраменто Кингса над Мајами Хитом кошем са девет метара у завршници продужетка.

Кошарка 15.03.2018 | 11:30
Богдан: Био сам стрпљив и чекао прави тренутак!
Српски кошаркаш није имао најбоље шутерско вече (5/14), али је његов кош преломио меч.

"Сјајна победа, морамо увек овако играти, посебно као на почетку треће четвртине. Опет смо кренули лоше, мене није ишао шут, али сам био стрпљив, чекао прави тренутак, видео сам простор, добио сам лопту и покушао", рекао је Богдановић. 

Мало је недостајало да буде трагичар јер је у претходном нападу изгубио лопту. 

"Нисам видео да ме човек прати, питао сам се да ли да га предриблам. Нисам видео другог, имао сам среће. Потом они нису погодили, а ја сам убацио тројку. Велики кош", додао је бек Кингса.



Кингси су се давно опростили од шансе да играју у плеј-офу, али су добили четири од последњих осам мечева и "побегли" са дна Запада.

"Ово је невероватна шанса за нас да напредујемо и будемо бољи из дана у дан. Мислим да то добро користимо, напорно радимо, овакве утакмице нам много помажу, немамо притисак као други, лакше је, али и од помоћи да научимо како да "затворимо" утакмице. То је велико искуство за нас", каже Богдановић.

У дуелу са Хитом имао је обрачун са Гораном Драгићем, који је летос предводио Словенију до титуле првака Европе, управо у мечу са Србијом. "Драгон" је против Кингса постигао 33 поена.

"Много га поштујем, "паклен" је играч. Знам како да игра, лако оствари све што пожели. Забавно је гледати га и играти против њега. Морам му украсти неке покрете, рад ногу у рекету пре свега, мислим да ми то може користити иако сам виши, а он бржи", закључио је Богдановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар