ФК Сарајево: Мусемићу нови уговор!

Хусреф Мусемић и након текуће сезоне остаће тренер Сарајева.

Фудбал 15.03.2018 | 18:00
ФК Сарајево: Мусемићу нови уговор!
Хусреф Мусемић и након текуће сезоне остат ће тренер Фудбалског клуба Сарајево.

Нови уговор данас је потписао до 30. јуна 2019. године.

"Данашњи састанак с руководством клуба резултирао је продужењем сарадње између педесетшестогодишњег фудбалског стручњака и ФК Сарајево", саопштено је из ФК Сарајево.

Мусемић је од септембра 2017. године на позицији шефа стручног штаба ФК Сарајево и у протеклих 17 лигашких утакмица остварио је 11 побједа, два неријешена резултата и четири пораза.

"Клуб је првом тиму обезбиједио најбоље могуће услове за обављање зимских припрема као и за свакодневни рад и не можемо бити задовољни оствареним резултатима у првих пет утакмица у новој календарској години. Оно што смо очекивали није остварено на терену и вјерујемо да ће стручни штаб на челу са Мусемићем донијети исправне одлуке када је у питању први тим. Руководство клуба жели исказати подршку тренеру Мусемићу, његовом стручном штабу, као и играчима. Сваки колектив се задеси у кризи резултата, то је саставни дио спорта. Хусреф Мусемић има подршку и представника већинског власника управљачких права у руководству клуба и драго нам је што је заједничка жеља за наставком сарадње и након ове сезоне реализована. Мусемић заједно са својим сарадницима је одговоран за резултат првог тима, као и селекцију играча, те је у његовој овласти формирање стручног штаба и продужењем уговора желимо исказати наше опредјељење за њега", рекла је директорица ФК Сарајево Сабрина Буљубашић.

Мусемић је након постигнутог договора исказао задовољство.

"Драго ми је што сам продужио сарадњу, што су људи препознали, без обзира на евидентну резултатску кризу, мој рад и указали повјерење за наредни период. Желим то повјерење оправдати и могу рећи да ћу урадити све, како би наш клуб остварио што боље резултате. Сарајево заслужује пуно више. Пет бодова од 15 могућих нас нипошто не могу задовољити и радимо, анализирамо, тражимо рјешење…", рекао је Мусемић, додавши:

"Увјерен сам у оно што радим и планови у наредном периоду су јасни. Желимо изаћи из резултатске кризе и борити се за мјесто које води у Европу. То је оно што желимо остварити до краја сезоне, мјесто за међународно такмичење и нећемо одустати. Потрудићемо се максимално. Такође, желим дати прилику младим играчима из наше Академије, нашег погона и већ имамо планове и размишљања за љетни период, али смо прије свега у потпуности фокусирани да екипу извадимо из тренутне резултатске кризе и донесемо навијачима и клубу резултате какве Сарајево треба имати", закључио је кормилар "бордо" тима.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар