Дечко, залутао си у овај тим!

Не заслужујеш првих 11 Манчестера! Ухватило те „енглеско проклетство“! Алексис Санчез на удару медија. . . Оправданом.

Фудбал 15.03.2018 | 16:00
Дечко, залутао си у овај тим!
Једини допринос Манчестер јунајтеду огледа се у броју ретвитова у дану кад је промовисан у појачање.

Запажање једног од енглеских таблоида јесте сурово, а може бити и тачно, јер Алексис Санчез (још) није урадио ништа да би оправдавао статус најплаћенијег фудбалера Црвених ђавола. Само један гол - и то одбитак после промашеног пенала, у ситуацији кад је његов тим већ имао бодове у џепу против Хадерсфилда - ужасан су учинак за човека доведеног да прави разлику на много вишем нивоу. Отуда логична и разумљива оштрица напада острвских медија ка Чилеанцу, који им је пао под „ренде“, одмах после Жозеа Муриња, ипак, најодговорнијег за елиминацију из Лиге шампиона.

„Док је био у Арсеналу деловало ми је као да се други играчи угледају на њега тражећи мотивацију. Сад је тек сенка фудбалера какав је био. Подсећа ме на странца залуталог у ову екипу. Жао ми га је. Генерално, цео Јунајтед је против Севиље деловао као да се први пут скупио. Као да је тим странаца“, оценио је Рио Фердинанд, некадашњи штопер Манчестера у време кад је овај клуб био првак Европе.

Са Алексисом неће бити ни првак Енглеске. Нити ће се наиграти квалитетног фудбала све док 29-годишњи крилни нападач не промени навике. На пример, да игра ближе голу, а не да се враћа скоро до центра игралишта, покупи лопти, залети се на одбрану противника и у том процесу изгуби снагу потребну да би је преварио.

Руку на срце, за то би требало да буду задужени други играчи (ко је рекаоПол Погба?), међутим, пошто они то не раде, можда донекле може да се схвати трошење Чилеанца. Угалвном узалудно.

„На почетку сезоне Манчестер је имао равнотежу у екипу. Свако је био на својој природној позицији: Погба, Лингард, Лукаку... Одједном, дошао је Алексис, Маркус Рашфорд је изгубио место у првих 11, а Ентони Марсијал улогу у тиму. Цела екипа морала је да се мења да би се Санчез уклопио. А како тренутно игра, Санчез не заслужује да буде у првих 11. превише је себичан. Често губи лопту. Сигуран сам да навијачи „кад ће, бре, овај да уради нешто кориснио“, написао је фудбалски експерт Чарли Николас, у колумни за Скај спорт.

Против Севиље је остао без иједног ударца у оквир гола и са само једниом шансом спремљеном саиграчима. Скромно за играча такве репутације.

„Види се да се труди, али ово је Манчестер јунајтед, клуб у коме мораш да имаш учинак на свакој утакмици. А он га нема“, додао је Николас.

Највећа жртва доласка Санчеза у Манчестер је Маркус Рашфорд. Енглески репрезентативац буквано испашта откако је Чилеанац стигао. Ем игра мање, ем кад игра не дејствује на омиљеној позицији. Конкретно, против Севиље је играо десно само из разлога да би Алексис могао лево. А кадРашфорд играо десно - иако је дешњак - није опасан као на супротној страни терена, што се најбоље видело у дербију с Ливерпулом. Или као што чини у репрезентацији.

Што се Алексиса тиче, прошло је мање од два месеца откако је потписао за великана са Олд Трафорда под образложењем да жели да игра Лигу шампиона. Иако му је исто то, само мање новца, нудио Пеп Гвардиола у Ситију. Јасно је да мотив Чилеанца био материјални, а не спортски, јер да је изабрао Грађане данас би био у четвртфиналу Лиге шампиона, имао би један пехар у џепу и други на видику, а овако му остаје плата од близу 30.000.000 евра на годишењем нивоу. Да лакше преболи елиминаицију.

С тим да она за њега није ништа ново. Навикао је на испадања у дресу Арсенала. У пролеће 2015. избацио га је Монако (3:1 на Емиратима за Французе и недовољних 2:0 за Тобџије у Кнежевини), 2016. боља је била Барселона (2:0, 3:1), а онда га ја лена понизио Бајерн (двапут по 5:1). Сад и Севиља.

Довољно да штампа у Барселони то назиове „енглеским проклетством“, јер откако је напустио Каталонце ниједном није отишао даље од осмине финала.

На занимљив детаљ указује Мундо депортиво: Барса је узела Лигу шампиона 2011.  и тог лета купилаАлексиса, да би наредни пут подигла „ушати“ пехар тек кад је Санчез отишао у Лондон 2014. године.

Можда је неко стварно бацио клетве?



Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар