Коме су Козаци били намијењени?

Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић упитао је министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача коме су Козаци у РС били намијењени 2014. године.

Република Српска 14.03.2018 | 12:47
Коме су Козаци били намијењени?
"Видио сам да је Лукач дао интервју у Независним на мој интервју за Реутерс. Кад год немају ништа за мене да кажу, кажу ради по налогу ментора из Сарајева, раде по налогу Бакира Изетбеговића.

Сташа Кошарац је избјегличку кризу и илегалне миграције довео у контекст Бакира Изетбеговића и да ја не предузимам ништа на ову ситуацију зато што је то Бакир Изетбеговић рекао. Ноторне глупости. Ја мислим својом главом, ја немам никаквих ментора. За мене је ментор Устав и закон ове државе.

Поручујем Лукачу, ја барем мислим да он не може да каже о менторству, јер код њих о свему одлучује један човјек. У томе и јест проблем и зато се критички односим, не према Републици Српској, апсолутно не. Власт у РС безочно краде.

Шта мени Лукач има да прича о нечијем менторству, чије је менторство радар? Он мени да ја не мислим својом главом, а читава власт у РС има једног ментора, нажалост наопаког, накарадног који је РС довео у такву ситуацију у какву је довео. Немојте да говорим да је полиција у катастрофалном стању. Имам пријатеље горе, радио сам годинама", казао је Мектић.

Поставио је питање министру унутрашњих послова РС.

"Питам Лукача ко је довео Козаке 2014. године и коме су били намијењени? Били су намијењени непослушним Србима.

И зато говорим да хоће да доведе и ове друге које би усмјерио на Србе. Лукач, ја мислим својом главом а ти покушај да размишљаш својом главом. 2014. године дошло је 120 Козака које је МУП тајно комбијима довео са аеродрома из Београда у РС, били смјештени, дио њих, у специјалног бази полиције, дио у хотелу у Лакташима, који су били намијењени за прављење инцидентне ситуације овдје.

Ако је то нормално удружење, зашто није дошло јавно и транспарентно у РС, зашто их је МУП превозио комбијима? Зашто нико није знао кад су дошли овдје? Какве хоћете доказе, хоћете да неко неког убије, видите да се праве црне листе", навео је Мектић.

Говорећи о илеларним мигрантима  у БиХ, Мектић је казао да ситуација није алармантна као што то износе појединци.

"Ми још управљамо том кризом и процесом, али је све више мигранта и рута је све више актуелнија. Капацитети које ми имамо и све активности које чинимо задовољавају све наше капацитете. Укључене су и међународне организације, и са њима координирамо све послове и активности. Овај проблем морамо заједно рјешавати, прије свега земље Западног Балкана", навео је он.

Како је казао, у прва три мјесеца значајано се повећава број илегалних миграната и покушаја илегалног уласка гдје наша ГП открива илегалне мигранте и не дозвољава им улазак у БиХ.

"Тај њихов коридор се шири, проширио се истично према Вишеграду. То нам ствара додатне проблеме. Ми имамо једну петину непопуњених радних мјеста у ГП, то је 500 службеника. Ово је проблем који се поново отвара од Турске, Грчке, Албаније према западној Европи.

Морају се укључити Фронтеx, тражит ћу да мониторинг буде и на граници Црне Горе. У БиХ имамо посебну одговорност, штитимо вањску границу ЕУ, ми не можемо жмирити над тим проблемом и окретати главу. Нећемо окренути глава нити замајавати, радит ћемо свој посао одговорно. БиХ није земља крајња дестинација.

То нас не ослобађа одговорности. Тако ћемо радити и тако се понашати. Нема алармантне ситуације. Тражимо додатне капацитете да проширимо. Нажалост, све више имамо интервенција и помоћи", навео је Мектић.



(БН/Н1)

Коментари / 59

Оставите коментар
Name

Лија

14.03.2018 11:59

Министар је кренуо незаустављиво у офанзиву. Према свим стратегијама, напад је најбоља одбрана, то министар добро зна, и примјењује праву тактику. Досадашње блебетање о хапшењу крупних криминалаца, сузбијању коруптивних радњи у правосуђу итд. није уродило плодом. Сад ће пресуда по тужби оне кобне плавуше, па јавност треба припремити. Мој министре, упетљао си се ко ''пиле у кучине''. Али без ризика нема ни профита. Само напријед ''или хаџија или бос''.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брод

14.03.2018 12:11

Јели шта рекао а да није истина?

Name

@ Пеки

14.03.2018 12:20

Министар је реко истину и само истина,е сад сто је истина код Срба најомразенија ријец то је несто друго.Ако није истина нека га неко демантује.

Name

Ре

14.03.2018 12:39

Овај је нанио стету Сзп велику,,који глупак то не види да цемо изгубит изборе због ликова као овај..Сукаало..Крсмановиц..Цавиц

Name

Лакташи

14.03.2018 12:54

Мектиц је цовјек од истине а многе изгледа боли та истина .Мектицу пуна подрска из Лактаса.

Name

борац

14.03.2018 12:54

Потпуно у праву само сто је вецина лопова па се буне

Name

Лијо

14.03.2018 14:34

Како да ухапси кад је и тузиластво и суд корумпирано јели Салиховиц стрпао све у ладице а Гордана несме без цовица ниста урадити председник суда Тегелтија Додиков цовек.луоас само без везе .

Name

ре Ре

14.03.2018 15:03

По чему ће да изгубе изборе баш због Шукала Па Шукало је најбољи и најактивнији посланик у народној скупштини.

Name

Ре..ре

14.03.2018 15:36

Прицас о Сукалу..лику са 300 гласова,,мора да је то виц сто си написао.

Name

ререре

14.03.2018 16:19

Није 300 већ 274, Управо из тих разлога он је своју активност на свим политичким пољима дигао на максимум. Има га и са СДС-ом, Рестартом, ПДП-ом итд. Човјек тражи мјесто под сигурним политичким сунцем, које доноси много новца.

Name

ре Лијо

14.03.2018 16:29

Тегелтија није никакав предсједник суда већ предсједник ВСТС-а. Упитно је колики је његов утицај на тужиоце и судије. Он је само политички потрчко и онај који слуша. Али шта је инересантно. Кад је Додик у медијима говорио о корупцији у правосуђу на нивоу бих, многи су то тумачили као његов утицај на правосуђе како не би био процесуиран за, још увијек недоказани криминал. Велики криминал и корупција на државном нивоу се не доказује на конференцијама за штампу, којих је министар имао у изобиљу, у досадашњем дијелу мандата. На исти начин се понаша г-дин Бореновић који је до сада јавно износио неке податке о криминалу на нивоу Републике Српске, сврставајући то у неких 158 афера. Неће то много помоћи да обичан човјек, гласач промијени своје мишљење о неком циљаном политичару. Ево долазе избори,ако Бог да среће да се власт промијени. Будите сигурни да се ништа значајно неће десити на пољу процесуирања криминала, само што ће се улоге промијенити. Садашња власт биће опозиција и они ће имати сличну тактику да народу згаде власт.

Name

Јаааа

17.03.2018 06:45

Само ми није јасно ста ови ботови бране??? Криминалце или људе који се боре против криминала!!! Или бране ставове каје им казе њихов сеф и велики водја секте!!

Name

кебаб

14.03.2018 12:28

Шта си се Мектићу насадио на козаке и руске специјалце? Долазили, па долазили. Јесу ти ишта урадили? Нису. Дошло умјетничко друштво и специјала да их чува. Сад ће неко да пита: А што их чувају? Па да их не разнесу као хор Црвене Армије у Сирији. Боље се ти Мектићу хватај избјеглица са Блиског истока који су сад у Требињу. А то што немаш довољно граничних полицајаца па их све шаљеш у Требиње, а остали прелази полуплразни стоје, то је већ твој проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

14.03.2018 12:56

Цувај границе РС па ти неце долазити сва херцеговина ти отворена мозе да ода ко оце а специјалци се окупљају само око власти да цувају њи.

Name

Бошњак

14.03.2018 14:41

Козаци су Турци.. шта ће Турци у Босни?

Name

ре бошњак

14.03.2018 16:39

Ма ти немаш појма и шта си сам.

Name

Босњак 2

14.03.2018 20:55

Сто се мене тице нек додју и Козаци и вукови и то у Федерацију поцистит цемо обоје.

Name

заза

14.03.2018 12:37

МЕКТИЦУ САРАЈЕВО СУ ОКУПИРАЛИ АРАПИ КУПУЈУ ЗЕМЉУ ОД СРБА А ТИ НИ РИЈЕЦИ НЕЗНАС ИЛИ НЕЦЕС ДА ЗНАС ДА ПОСТОЈЕ МУДЗАХЕДИНСКИ КАМПОВИ А ТИ ЦУТИС ПА СА ПРАВОМ ДОДИКОВЦИ КРИТИКУЈУ ТВОЈ РАД ПРОМЈЕНИ ПРИЦУ ДА НЕБИ НАСКОДИЛО СДСУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стршљен

14.03.2018 12:57

Сарајево окупирали Арапи. И. Сарајево окупирао Клосарац. Шта је горе мајмуне један.

Name

Ре

14.03.2018 13:45

Срби су криви што продају очевину.

Name

ре стрсљен

14.03.2018 14:38

Има код вас по сарајеву И ових из исламске дрзаве се вратило а имате И вехабија.мајмуне вама је јос горе.

Name

Босан@ц

14.03.2018 14:51

Арапи никога окупирали нису. Што се мене тиче не морају ни долазити. Али сва Еуропа их радо види као госте јер доносе и остављају пуне кофере долара. Арапи купују не само српска имања, али за хрпе долара које нико други не нуди. Власт плаћа отету земљу по 3 КМ за м2 за аутоцесту. Питајте сарајевске Србе посто продају своје њиве које ни њихова дјеца неће. Да Бог да да има и других који плаћају као Арапи. Не као Руси и рафинерије у Б. Броду и Модрици. Узми за џабе и извуци и последњу марку из БиХ.

Name

ре заза

14.03.2018 15:39

А ко ти гради Београд? Руси нису гарант. А Београд је Милету и њему слицни као главни град.

Name

заза

14.03.2018 22:11

ТИ СТРСЉЕНЕ ИЗ КОЈЕ СИ ДЗУГЛЕ ДОСАО ПА ЉУДЕ НАЗИВАС МАЈМУНИМА.ДАЦУ ТИ ЈЕДАН ПРИЈЕДЛОГ ВРАТИ СЕ У ДУГЛУ ПОПНИ СЕ НА ДРВО И ТУ ОСТАНИ.

Name

заза

14.03.2018 22:19

ПОДАВИЦЕ ВАС АРАПИ У САРАЈЕВУ ПО ГРАДА СЕ ВЕЦ УМОТАЛО НЕМОЗЕС ВИДЈЕТИ ЛИЦЕ А ТАКОДЕ ПО ГРАДА НОСЕ КРАТКЕ ПАНТОЛОНЕ ПОСТАЦЕТЕ СЛУГЕ АРАПИМА ТО ВАМ ЈЕ ИЗЈАВИО ВАС ПРОФЕСОР ДУРАКОВИЦ НА ТВ Н1

Name

Па

14.03.2018 12:42

Колико ја знам ти си министар безбједности. Лукач ти је рекао да одговориш именом и презименом на твој интервј рекла казала. Ево и сад опет просипаш шупљу. Умјесто да даш одговор ти њему постављаш питања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија @реЛакрдија

14.03.2018 15:46

Па министар безбједности је ту да указује на проблеме безбједности а Лукач је на врху полиције која треба да одговири оперативно на терену и испита те тврдњеТи си очито пролупо или не знаш шта стоји у опису посла министра безбједности и министра полиције.

Name

Несхваћен

14.03.2018 16:06

Лукач мисли да сви као он 1997/98 имају ментора, када је њему и Биљани свко јутро радне задатке издавао официр једне стране обавјештајне службе.

Name

МГ

14.03.2018 12:47

Министар Лукач да има нешто у глави неби ни био министар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мг

14.03.2018 14:51

Не него би ти био.

Name

ДС

14.03.2018 12:50

ДРАГА ГОСПОДО , ПА ОБРАТИТЕ СЕ ПУТИНУ И ДУМИ И НАПИСИТЕ СВЕ О ДОДИКУ И ВЛАДАЈУЦИМ БАНДИТИМА ОВДЈЕ ПА ЦЕТЕ ДА ВИДИТЕ КАО СЕ ОКРЕЦЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.03.2018 13:12

Ко се то дрзнуо да владајуће назива бандитима, оне који се дуги низ година "боре за благостање у којем данас уживамо".

Name

Са стране

14.03.2018 12:58

Арапске службе му вршљају под носом, милитантне хоџе позивају на уништење РС, а он измишља српску паравојску. Мука ми је од овог човека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

14.03.2018 14:09

Ти си стварно са стране. Мука ми је од странаца. Човјек са највише награда и ордења води државу у пропаст. А ти и твој Предсједник остаћете сами.

Name

НН

14.03.2018 14:35

Хахаха...

Name

Ја

14.03.2018 14:38

Не могу да вјерујем да неко не разуније ста Мектиц говори.Говори све онако како јесте.Али не мозе ниста сам да промијени,нема подрску,све је корумпирано,немамо судство.Не мозе Мектиц хапсити.Тузиластво даје налог за хапсење.Доста је он урдио за ово времена.Постеном,и паметном цовјеку је отворио оци.Покрнуо је много тога.Могао је и он да се прикрива,увути прима плату и цека да проде мандат.Он ризикује свој зивит да би се ста промијенило,да би се и овдје постено зивјело.Да нам народ не одлази.Села су нам пуста,и градови се празне..доктори одосе,мед. сестре,инзињери,мајстори.Одосе нам образовани људи.Додик казе ,,увијек је народ исао,,Исао сли ко?Исли су људи у које није дрзава улагала.Исли су али су породице биле овдје.Ово сад.је комплетно исрљавање.Е за то се Мектиц бори и излазе се великом ризику.Ста кад нам земља.остане.празна?????

Name

Демонтер

14.03.2018 14:54

Само СЛИЈЕПО то не виде. РС САМА СЕБЕ ДЕМОНТИРА. ДОВОЉНА ЈЕ ЗА ТАЈ ПОСАО ВЛАДАЈУЋА БАНДА. КОД ТАКВЕ ВЛАСТИ, НЕ ТРЕБАЈУ ДОДАТНИ НЕПРИЈАТЕЉИ. УСКОРО СЕ ГАСИ СВИЈЕТЛО. СВЕ СУ ОПЉАЧКАЛИ ВЕЛИКИ СРБИ.

Name

Ре Бајиним црвима

14.03.2018 14:24

Од свега ми је најмуцније сто ви,као проницљиви,далековиди,умни аналитицари дијелите савјете,критицке опаске,и надасве епитете: глуп,неспособсн...и то је упуцејете министру Мектицу??! Као ви видите.скривене радње,а он не зна.да препозна??!! Ма јесте.ли ви нормални?! Ма да.се цовјеку смуци властита нација,КРЕТЕНИ ГЛУПИ! ПОДГУЗНЕ МУХЕ ОДВРАТНЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шташ

14.03.2018 14:51

Јбг мајсторе, у вези Мекте и слијепци су прогледали. Остало још вас неколико али мора нешто упаст' и у статистичку грешку.

Name

Ре..ре бајиним црвима

14.03.2018 16:23

Твој коментар је толико глуп...да главни кандидат си за златну медаљу.

Name

Ја сам Ниџо Јабуко

14.03.2018 14:45

Ја мишљах да су козаци за козице. Да чоек не објасни остао бих у заблуди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС ПАЛЕ

14.03.2018 14:45

Додик нема пара да плати колико му Мектић гура кампању. Људи моји па морамо ми из странке да ставимо Мектића под контролу јер он уништи СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре сдс Пале

14.03.2018 15:15

Мало морген!! Има нас и изван и далеко од сумске престонице.

Name

Ја

14.03.2018 15:22

Купио бо Додик и Мектица,али Мектиц није продана дуса,није папак.А за те све сто их Додик купује наса дјеца це да грцају и врацају кредите,ако остану овдје.

Name

Са стране

14.03.2018 15:38

Хвала Богу да то још неко конта!

Name

Тане

14.03.2018 15:44

Мектић ,доиста има петљу ,,треба га подржавати ,уколико желимо опстати.

Name

Ја

14.03.2018 15:45

Купио би Додик и Мектица али Мектиц није продана дуса,није папак.Не требају му тендери као Бојицу.Али за те сто их Додик купује це наса дјеца грцати и врацати кредите ако остсну овдје.

Name

петар

14.03.2018 15:24

Ови лудак мектиц , најбољи је кад сути и ниста не говори . оваку будалетину само су сдс -ови мајмуни могли да увате и доведу за министра .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

14.03.2018 16:08

Мектиц је професионалац,борац,цовјек из народа,постен.А ви сто Вас је власт ухљебила па морате играти како газда свира...,,дај,ста дас,,.Е како смо јадни !!!!!

Name

Петар

14.03.2018 16:00

Јован Дивјак је за овога српски патриота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

2Петар

14.03.2018 16:28

Да јбт, ко нас је клео, дагубио није.

Name

Мекетало

14.03.2018 16:02

Министре гдје су ти фотографије Козака, твоја прича није доказ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

14.03.2018 16:26

'Ебига, биће Мектина слика и са њима, ал' наиђу тако неки људови па 'оће селфи, ал' он нема појма ко су, једино гугл...

Name

борац за РЕПУБЛИКУ СРПСКУ

14.03.2018 19:32

НЕКА СЕ СТИДИ ЊЕГОВА ЛОЗА И РОД мекетица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

14.03.2018 19:41

У октомбру ЦЕС добит ногу а у РС несмијес гњидо теби је СА твојим стиценицима у сирију ТУ ти и Нест мјесто суго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

14.03.2018 21:30

Ниси ти никакав борац ти си профитер као и сеф ти. Да си борац постовао би Мектица као саборца. срам те било непрљај нам најпостеније србе насе борце...

Name

Зоран

14.03.2018 20:45

Господо политичари знамо да је почела предизборна борба ,и ако већ не размишљате које ће ријеци штетити вашој станци размишљајте бар ,да не наносите штету држави у којој живе ваша дјеца и у којој ће зивјети васи унуци. Поздрав за све којима је једина партија Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

16.03.2018 07:54

Овај Мектиц право воли да забавља народ а ниста од онога сто је рекао не уради. Па обеца хапшења лопова и сваста несто а он и даље само блебеце. Пас који лаје а не уједа

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

16.03.2018 18:18

ХАПСИ МЕКТИЦУ ХАПСИ И КАНДИДУЈ СЕ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА.

ОДГОВОРИТЕ