Видео: Бјелица постаје кључни човјек Минесоте!

Немања Бјелица почео је да добија велику минутажу у Минесоти и одмах је на фантастичан начин оправдао поверења тренера Тома Тибодоа.  Пљуште похвале са свих страна: Ти си српски Леброн, Бјелице! Тренер и саиграчи из Минесоте одушевљени партијом српског кошаркаша.

Кошарка 14.03.2018 | 16:30
Видео: Бјелица постаје кључни човјек Минесоте!
Бјелица је један од играча који проводи највише времена на паркету у редовима Тимбервулвса, па у последњих неколико недеља константно бележи сјајне партије.

Последња у низу догодила се против Визардса у Вашингтону, коју су гости добили са 116:111, а он постигао 17 поена (7-16 из игре, 3-7 за три), уз 8 скокова, 7 асистенција и по блокаду и украдену лопту.

Осим тога што је био нападачки веома расположен, Бјелица је готово сам преокренуо резултат средином последње четвртине – Вашингтон је имао предност од седам поена (98:91), некадашњи играч Фенербахчеа је постигао 10 од следећих 12 поена свог тима, да би онда штафету предао Карл-Ентонију Таунсу за нови тријумф. 

Минесота је после овог тријумфа шеста на Западу са скором 42-29, док је Вашингтон петопласирани у Источној конференцији са 38 победа и 30 пораза.



Немања Бјелица игра сјајно у последње време, Минесота Тимбервулфси бележе веома добре резултате, па пљуште похвале са свих страна на рачун српског кошаркаша. Како од тренера Тома Тибодоа, тако и од саиграча.

А можда највећу похвалу до сада Бјелица је управо добио од центра Карла Ентонија Таунса када су га питали о надимцима које има српски кошаркаш.

“Он је српски Леброн! Ма, имамо ми овде баш много надимака за њега”, казао је Таунс после победе Минесоте на гостовању Вашингтону.

Бјелица је на том мечу уписао 17 поена, осам скокова и седам асистенција уз поменутог Таунса био најзаслужнији за тријумф који Тимбервулфсе одводи корак даље ка плеј-офу. 

Тренер Минесоте Тибодо још једном је похвалио Бјелицу због начина на који организује игру своје екипе током целе утакмице.

Српски кошаркаш погодио је неколико важних шутева када се ломио резултат у последњој четвртини, па су амерички новинари након меча подсетили Бјелицу на надимак који је добио док је играо за турски Фенербахче - Професор важних шутева. Али…

“Не волим тај надимак. У ствари, више волим када ме зову Бели”, рекао је Бјелица новинару локалног листа Стар Трибјун из Минеаполиса.

Није баш Бјелицу служио шут на почетку меча, али је наставио да покушава док га није кренуло. Саиграч Џамал Крофорд је то анализирао на занимљив начин.

“То је она ситуација када мораш да занемариш аналитику. Да је Бели размишљао о томе, престао би да шутира. Али наставио је и на крају одиграо велики меч”, закључио је Крофорд.

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар