Анализа - Финиш првог дела Суперлиге: Партизану лакше!

Ко с ким до краја и где су мине за вечите. . . ? Звезда два пута гостује, црно-бели два пута код куће. . .

Фудбал 13.03.2018 | 23:50
Анализа - Финиш првог дела Суперлиге: Партизану лакше!
Први део првенства Србије улази у саму завршницу. До краја су остале још само три рунде и уз двонедељну репрезентативну паузу све ће бити готово до 5. априла. Тог дана знаћемо и како су подељене карте пред одлучујућих седам кола у плеј-офу. Као што знате, тада ће се бодови поделити и они клубови који имају повеће заостатке добиће шансу да у доигравању исправе грешке из првог дела шампионата. 

Како је питање учесника тог доигравања практично решено (Црвена звезда, Партизан, Раднички Ниш, Чукарички, Спартак, Вождовац и Војводина; Лучани заостају шест бодова и тешко ће то надокнадити у преостала три кола), па нас највише занима борба за титулу. Дакле, Звезда вс Партизан. 

Можда не можемо рећи да је јучерашњи неочекивани кикс Црвене звезде против Напретка (1:1) пред својим навијачима закувао трку, јер црвено-бели и даље имају огромних 12 бодова вишка. То је и кад се подели огроман капитал за наше услове, али свакако да барем буди наду да ћемо имати, ако ништа друго, оно бар узбудљивији финиш. Е сад, свакако да тај "узбудљивији финиш" никако није у интересу Црвене звезде, која би"мирним морем" до луке где је чека толико жељени трофеј намењен шампиону. А за тако нешто четаВладана Милојевића не сме ни да помишља на још неки кикс у преосталих 270 минута. Партизан, с друге стране, ништа не држи у својим рукама. Остаје му да добије те три наредне утакмице и чека...  

Ко с ким до краја, то је оно што вероватно занима све звездаше и партизановце у овом тренутку. И одмах, летимичним погледном на распоред, можемо да закључимо да ће до максимале од девет бодова лакше црно-бели. Актуелном шампиону преостали су још дуели са Радником, Бачком и Борцем, од чега су два код куће. Ни Радник ни Борац у Хумској не би смели да представљају проблем за Ђукићев тим, док је Бачка у Бачкој Паланци потенцијална мина. Тај тим успео је пре две године да откине бод Партизану на свом буњишту, а ове сезоне је права правцата "домаћица". Уосталом, Звезда је на стадиону Славко Малетин Вава једва спасла живу главу, голом Боаћија са пенала у 86. минуту. Такође, Бачка има чак осам победа пред својим навијачима, две више него Партизан и само су лидер, Чука и Напредак бољи пред својом публиком. 

Звезда можда нема теже ривале по звучности њихових имена, но ради се о два гостовања. И то нимало пријатна. Прво у Шапцу, где ће је сачекати десетак хиљада људи и наелектрисана атмосфера, а онда и у Лучанима. А сви знамо да је Младост у прошлости и те како умела да кљуцне бодић против Београђана. Три пута у последњих десет година... И још - тим Нешка Миловановића дао је гол Звезди на свакој од шест претходних утакмица, а на три од тих шест, чак по два комада. Земун код куће не би требало да представља велику препреку.  

Колики ће проблем за црвено-беле бити то што у Шапцу играју два пута у четири дана - први пут у среду, у четвртфиналу купа - остаје нам да видимо...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар