ФИФА шаље делегацију у Грчку!

Светска фудбалска федерација послаће делегацију у Грчку како би са надлежнима разговарала о фудбалској кризи, дан након што је суспендована Суперлига.  Делегација ФИФА хитно у Грчкој! "ФИФА захтева бескомпромисни приступ истребљењу свих облика насиља у фудбалу", навео је директор ФИФА Европа Бјорн Васало у писму грчкој влади.

Фудбал 14.03.2018 | 08:15
ФИФА шаље делегацију у Грчку!
"ФИФА захтева бескомпромисни приступ истребљењу свих облика насиља у фудбалу", навео је директор ФИФА Европа Бјорн Васало у писму грчкој влади.

Влада Грчке је у понедељак наредила суспензију лиге након што је власник ПАОК Иван Савидис на утакмици против АЕК-а ушао на терен с пиштољем око појаса незадовољан одлуком судије да поништи гол солунском тиму.

Државни тужилац наложио је истрагу о овом инциденту, односно зашто је полиција наводно игнорисала инструкције тужиоца да се Савидис ухапси на лицу места.

ФИФА је раније већ упозорила грчке спортске власти да неуспех у спровођењу брзих реформи може довести до суспензије репрезентације из мађународних такмичења.

Понашање Савидиса је већ довело до суспензије ПАОК из Европске асоцијације клубова (ЕЦА).

Савидис се извинио због онога што је назвао "емотивном реакцијом" на судијску одлуку и "генерално лоше стање у грчком фудбалу". Како је саопштено на клупском сајту, Савидис је имао намеру да "одбрани десетине хиљада навијача ПАОК од провокација и сукоба".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар