Тренер Мачве пред Звезду: И Виган је побиједио Сити!

"Никоме против нас није било лако, верујем да ни Звезди неће бити лако са нама у среду", најавио је тренер Мачве Драган Аничић.  "Звезда има најбоље десно крило у држави. . . " "Ако не и међу пет најбољих у Европи".

Фудбал 14.03.2018 | 09:00
Тренер Мачве пред Звезду: И Виган је побиједио Сити!
У Шапцу су завршне припреме за фешту која се очекује у среду, а потом и у недељу.

Дебитант у Суперлиги Србије - Мачва - два пута у кратком року угостиће Црвену звезду. Прво у четвртфиналу Купа Србије, па у 28. колу националног првенства.

Кроз историју, црвено-бели су само једном играли такмичарску утакмицу у Шапцу. Било је то 1969. у шеснаестини финала националног Купу, када су славили 1:0 поготком Драгана Џајића.

Имајући у виду да Мачва ове сезоне у Суперлиги има највећу посету после Црвене звезде и Партизана, јасно је да ће трибине бити испуњене и у среду од 15.30 и у недељу од 17 часова.

"Поједини људи из света фудбала за мечеве са Црвеном звездом и Партизаном кажу да су им то најлакше утакмице, јер немају шта да изгубе. Ја се не слажем са тим и за мене су то најтеже утакмице у овом такмичењу, јер је противник најквалитетнији могући у овом рангу такмичења. Све честитке стручном штабу Црвене звезде јер су у прошлој години направили изузетне резултате и подигли клуб на један ниво на ком је Звезда некада била. Сигурно да је Звезда у сваком сегменту много бољи и организованији клуб од нас и да су велики фаворит. Има их више у сваком погледу и у стручном штабу и у играчком кадру и на трибинама", похвално је о предстојећем ривалу говорио тренер Мачве, Драган Аничић у уводном делу свог излагања, али и истакао:

"Имамо и ми наше квалитете и оно што стално понављам играчима - не постоје ствари у животу које је немогуће урадити. Некада треба само мало више времена, упорности, рада и онда је и то остварљиво. Звезди препуштамо улогу фаворита, а ми ћемо са наше стране да учинимо све што је у нашој моћи, без страха, са пуно поштовања према противнику, да прво у среду учинимо утакмицу интересантном за публику, а затим да пробамо да направимо добар резултат".

Млади тренер је подсетио да су изненађења у Купу увек могућа и рекао да се нада једном у среду.

"Уколико се деси да направимо изненађење, онда би вероватно поновили највећи успех у историји Мачве што се тиче националног Купа. У првенственим утакмицама имате неку прилику за поправни, али у Куп такмичењу не. Зато је ово такмичење интересантно, јер се до полуфинала игра само једна утакмица, када се могу десити изненађења и да фаворити доживе пораз, а право на поправни немате. Пре две-три недеље, Виган је победио Манчестер сити. Нико пре утакмице не би рекао да је то могуће, али сви смо видели да јесте. Зато је Куп и интересантан. Ми смо екипа која тешко добија утакмице, са пуно муке, али их тешко и губимо. Никоме против нас није било лако, верујем да ни Звезди неће бити лако са нама у среду".

Што се тиче играчког кадра, Аничић каже да неће калкулисати, али ће морати да разговара са играчима о томе колико су спремни за максималне напоре.

"На располагању су сви играчи, видећемо на заједничком састанку како се ко осећа и направићемо договор. Морам да кажем да је све играче стигао умор, не само због изузетно тешких терена на претходних неколико утакмица, као последица лоших временских услова, него првенствено због чињенице да од како смо се вратили са припрема у Македонији, ми тренирамо у блату и снегу. Нама утакмица није толики проблем, колико се огромна енергија утроши на тренинге у лошим условима", нагласио је Аничић.

Долазак Црвене звезде у Шабац изазива велико интересовање локалног становништва. Биће то први пут од 1969. да црвено-бели играју такмичарску утакмицу против Мачве у гостима, а одиграће их две у само четири дана.

Прво у четвртфиналу Купа Србије (среда, 15.30), затим и у 28. колу Суперлиге (недеља 17.00).

Поред тренера Драгана Аничића, на конференцији за медије домаћег тима о предстојећим дуелима говорили су играчи Ненад Гаврић и Марко Јевтић.

Гаврић је као бивши члан црвено-белих добро упознат са квалитетом ривала.

"Очекује нас фудбалски спектал у Шапцу пред, сигуран сам, препуним трибинама. Надам се да ћемо бар у једном од ова два сусрета изаћи као победници. Будућем шампиону се никада не прети, у својим редовима имају најбоље десно крило у држави, ако не и у Европи међу пет играча на тој позицији, нашег Шапчанина - Славољуба Срнића. Предвођени су одличним тренером Милојевићем који је Звезду вратио где јој је место. Постоји могућност да Куп утакмицу реше и пенали уколико резултат буде нерешен, тако да нас све сигурно очекује узбудљива утакмица и позивам навијаче да нам пруже подршку у што већем броју. Сви знају да сам велики звездаш, али сада је црвено-црно моја боја, тако да ћу пружити свој максимум како би Мачва изашла као победник",нагласио је Гаврић.

Марко Јевтовић је био актер јесењег дуела у Београду, када је Звезда славила 4:0.

"Сигурно је да ћемо у суретима са лидером на табели дати свој максимум како би покушали да остваримо добар резултат. Потрудићемо се сви да Звезда не оде са победом из Шапца. Ја имам искускуство са 'Маракане', осећај је био изванредан, али верујем да ћемо на домаћем терену уз, сигуран сам бројну подршку шабачке публике, бити знатно сигурнији и спремни да се на квалитетан начин супроставимо тренутно најбољој екипи у Србији“, рекао је Јевтић.

Фудбалски савез Србије је четвртфиналну утакмицу Купа између Мачве и Звезде прогласио утакмицом високог ризика, због чега ће безбедносне мере бити повећане, најавили су из шабачког клуба и нагласили да ће улице око стадиона бити затворене за саобраћај.

Навијачи Црвене звезде улазнице за источну трибину, намењену гостима, су могли да купе у уторак, а моћи ће и у среду од 10 сати до почетка утакмице на благајни стадиона, као и одвојеној билетарници која ће бити смештена у "Кули" стадиона.

Оба дуела Мачве и Црвене звезде биће преношени на ТВ Арена Спорт. У среду од 15.30, у недељу од 17 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар