Ливерпулу новац испред титуле: Салах иде...

. . . ако на Енфилд током лета стигне одговарајућа понуда. Тражених 160 милиона неће бити проблем за клубове који се увелико разбацују и већим цифрама.

Фудбал 14.03.2018 | 22:30
Ливерпулу новац испред титуле: Салах иде...
Ливерпул полако завршава 28. сезону без титуле првака Енглеске. Давно је била 1990. година када је клуб с Енфилда уписао 18. звездицу. Навијачи једног од најтрофејних клубова Британије и Европе нису ни сањали да ће се титула шампиона толико дуго чекати.

Али...

Судећи по одлуци челника Ливерпула, мала је вероватноћа да "редси" и следеће године нападу трон Премијер лиге.

За разлику од првог дела сезоне, тим Јиргена Клопа маестрално игра други. Од 22. октобра, када је Ливерпул доживео убедљив пораз на Вемблију од Тотенхема (4:1), "црвени" су одиграли 21 утакмицу и само два пута погнутих глава напустили терен. Против Свонсија крајем јануара и у последњем одиграном колу, када су гостовали на "Олд Трафорду".

Наду да Клоп ствара шампионски састав срушила је одлука водећих људи клуба, који сматрају да Мохамед Салах треба да оде у случају одговарајуће понуде, односно ако је заинтересована страна спремна да плати 160.000.000 евра за Египћанина, сазнају медији на Острву.

Слично је Ливерпул својевремено поступио и са Луисом Суарезом. Одрекао се и Кутиња недавно, а сада зараду опет ставља испред резултата.

Салах је најбољи играч Ливерпула и игра сезону из снова.

Из тог разлога налази се на мети најјачих и најбогатијих клубова, а један од њих је Реал Мадрид. Уз то, Египћанин је и велика жеља председника "краљевског клуба" Флорентина Переза.

Први човек Реала волео би да напад Реала следеће сезоне предводе Хари Кејн, Мо Салах и, ако је икако могуће, Нејмар.

Салах и Кејн у овом тренутку деле прво место на листи стрелаца Премијер лиге са по 24 постигнута гола. То је учинак Египћанина на тек 29 утакмица. Он је 2017 стигао на Енфилд из Роме...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар