Прича: Сиромах из Сау Паула који се игра са милијардерима!

Када су Жуниор и Рафаела били мали, Нејмар Сениор морао је да се сели из града у град да би их прехранио. Данас, овај човек ради на томе да ни Ал-Кеалифи неће моћи да каже: "Не".

Фудбал 14.03.2018 | 23:08
Прича: Сиромах из Сау Паула који се игра са милијардерима!
Иван Ракитић, а потом и Лионел Меси и Фелипе Кутињо, отворено су и јавно позвали Нејмара да се врати у Барселону без обзира на начин на који је летос отишао из клуба - због чега им је замерио председник клуба Ђозеп Марија Бертомеу - али уколико читате мадридске листове "Ас" и "Марку"…

...лако ћете стећи утисак да је све само покушај да се спречи неминовно.

А, "Ас" тврди да је Бразилац до те мере решен да пређе у Реал Мадрид пре почетка Светског првенства у Русији (14. јун) да је затражио помоћ свог моћног спонзора, компаније "Нике", која би требало да суфинансира његов други мега трансфер у годину дана.

Да се Нејмар (26) не шали може се закључити и из вести о томе да је власник Пари Сен Жермена, Насер Ал-Келаифи, отпутовао са сарадницима у Бразил како би се сусрео са фудбалером за којег је прошлог лета одвојио 406 милиона евра - 222 за излазну клаузулу Барселони и 184 за плате нападача до истека петогодишњег уговора.

Париски дневници пишу да је бизнисмен из Катара апсолутно сигуран да ће тренутно тешко повређени фудбалер и наредне сезоне носити дрес клуба, који ће на лето морати да уплати и 185 милиона евра ривалу, Монаку, како би задржао Килијана Мбапеа.

Међутим, у Мадриду увелико припремају дочек некадашњој звезди Барселоне, која се опоравља од операције и прелома метатарзалне кости стопала. "Ас" пише да је Нејмар већ дао задатак свом оцу, Нејмару Сантошу Сениору, да уради све што је у његовој могућности како би се трансфер у Мадрид обавио пре прве утакмице у Русији.

"Ћале" је до данас остао задужен за бригу о каријери свог сина, а да за њих не постоје препреке може се закључити и из спорова који се у Бразилу и Шпанији воде против Сениора и бившег председника Барселоне, Сандра Росеља, због малверзација приликом нападачевог одласка из матичног Сантоса 2013. године.

Због чега Нејмар наводно зове "Нике" упомоћ?

Утолико што ће његов одлазак из Париза бити далеко компликованији од оног из Барселоне, где је неко требало "само" да уплати излазну клаузулу од 222 милиона и искључи клуб из било каквих преговора. То, сходно другачијим правилима у француској Лиги 1, неће бити случај са Ал-Келаифијем којег новац тешко да може да импресионира.

Овај 44-годишњи катарски племић и бивши тенисер са личним богатством од 20 милијарди евра налази се у друштву 30 најбогатијих људи на свету, тако да би још једна "отмица" Нејмара морала да има озбиљну логистичку подршку. Другим речима, да Ал-Келаифи буде доведен у ситауцију да не може да каже: "Не".

"Ас" наводи да се Нејмар Сениор већ састао са председником Реала, Флорентином Перезом, о чему су обавештени и у Паризу и у Барселони, а због чега је Ал-Келаифи одлучио да се састане са фудбалером, а играчи Барсе да га позову назад. На том састанку, наводи лист, процењено је да би понуда од 400 милиона евра била она коју власник "светаца" не би одбио.

С обзиром на то да Реал Мадрид нема на располагању толики новац, односно да не би успео да "испегла" све пред агентима УЕФА, "Нике" би требало да помогне и финансира део те суме како би своју велику звезду вратио у клуб кадар да осваја Лигу шампиона. Уједно, овај амерички гигант тако би поново имао "манекена" у традиционалној "адидасовој" кући званој Реал Мадрид и након што сада већ ветеран, Кристијано Роналдо (34) напусти "Бернабеу".

И управо је Реалов дугорочни уговор са "адидасом", према ком Мадриђанима годишње припада 40 милиона евра и који истиче 2020. године, разлог због ког је Нејмар Сениор повезао Переза и "Нике". Чињеница је да су мање популарни и успешни клубови од Реала у међувремену потписали уносније уговоре са својим партнерима од оног који "краљевиће" веже за немачком компанијом, као и да директори највећег ривала не би имали ништа против да сашију чувени бели дрес за две године.

И да за то "дебело" плате.

На неки чудан начин, овај некада јако сиромашан човек и просечан фудбалер из Мођи дас Крузеса, индустријског предграђа Сао Паула, који је тражећи послове са пристојном платом морао да сели Надин да Силву у двоје мале деце, Нејмара Жуниора и Рафаелу из града у град, ових дана не утиче само на то где ће његов син наставити каријеру већ и како ће, рецимо, изгледати фудбалери Реал Мадрида за пет-десет година…

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар