Класа је вјечна - сјајан "деби" Џенингса!

Брендон Џенингс вратио се у НБА лигу и то у дресу Милвоки Бакса са којима је потписао уговор на десет дана.

Кошарка 14.03.2018 | 10:30
Класа је вјечна - сјајан "деби" Џенингса!
Атрактивни плејмејкер сезону је провео у Кини и по завршетку исте добио је поново прилику да се опроба у најјачој лиги на свету.

Џенингс је протекле ноћи одиграо први меч ове сезоне за Бакса и оставио је сјајан утисак на терену.

Милвоки је славио против Мемфиса са 121:103, а Џенингс је за 24 минута остварио учинак од 16 поена, 12 асистенција и осам скокова, уз шут из игре 5/9.

"Био сам нервозан и осећао сам се као да играм прву утакмицу у каријери. Поновно облачење овог дреса је благослов и захвалан сам на томе", рекао је Брендон после утакмице.

Иначе Џенингс има веома занимљиву причу, пошто је после средње школе отишао да игра у Европу где је једну сезону наступао за Лотоматику из Роме. Након тоге се одлучио за НБА драфт где га је Милвоки 2009. године изабрао као десетог пика.

Уследиле су фантастичне партије у дресу Бакса и у једном тренутку био је међу најбољим плејмејкерима лиге. Ипак, одлазак у Детроит и тешке повреде спречиле су га да достигне пун потенцијал.

Каријеру је покушао да врати у Њујорку и Вашингтону, међутим није успео да поврати форму из Милвокија. Сада се вратио у овај тим и град и сваког заљубљеника у кошарку радује на који је начин одиграо "прву" утакмицу за Баксе.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар