Ђукић: Партизан живи од трофеја, хоћемо Куп!

Партизан у среду игра у Ивањици против Јавора у четвртфиналу Купа Србије. Тренер црно-белих поручује: "Идемо да победимо, хоћемо трофеј. У одличном смо моменту, превазишли смо муке". О Ђерлеку и Свети Марковићу: "Имају одличне 'главе'".

Фудбал 13.03.2018 | 21:15
Ђукић: Партизан живи од трофеја, хоћемо Куп!
Партизан је прошле сезоне освојио "дуплу круну". Ове сезоне титула му измиче из руку, али је у Купу Србије и даље у позицији да одбрани трофеј.

Прва препрека је Јавор у Ивањици, у среду, у четвртфиналу Купа Србије. 

"Желимо да играмо финале купа, желимо трофеј, јер Партизан живи од трофеја. Играћемо против противника који ће, верујем, пробати да нам зада много тешкоћа, али ми желимо да потврдимо серију и да покажемо да смо на путу опоравка", рекао је Ђукић на конференцији за новинаре и наставио:

"Налазимо се у одличном моменту, екипа расте, самопоуздање расте, поготово после првог полувремена против Чукаричког, које смо одиграли на врхунском нивоу. Превазишли смо многе муке и проблеме и то нас је учинило јачим, и улазимо у финиш у добром моменту и са великим самопоуздањем".

За Јавор каже да је чврста екипа, дефанзивно оријентисана, која ће пробати да угрози Партизан из контранапада.

"Вежбаћемо и пенале, морамо све да предвидимо, јер никад се не зна. Али, желели бисмо да се то реши током игре", додаје Ђукић.

Тренер Партизана сигурно неће моћи да рачуна на тројицу играча: штопере Бојана Остојића и Милана Митровића, као ни на Зорана Тошића (сви повређени). Сејдубу Сума се тек опоравио после вируса и он је под знаком питања.

"Митровић осећа бол у стопалу, баш у делу којим удара лопту и то га боли већ кад обује копачку. Сума је имао вирус и тек јуче је трчкарао...", каже Ђукић и додаје да неће правити велике рокаде у тиму:

"Нећемо експериментисати, нећемо много 'шарати', јер куп нам је битан".

Шта је са Небојшом Косовићем?

"Почео је да тренира са екипом, ушао је у потпуни тренинг, али му фали ритам, утакмице", каже Ђукић. Тренер Партизана планира да у паузи зббог обавеза репрезентација закаже неколико контролних мечева и желео је да и Косовића види у тиму, али је он добио позив у репрезентацију Црне Горе, која ће крајем марта одиграти пријатељске утакмице са селекцијама Кипра и Турске.

Током конференције за новинаре причало се и о двојици тинејџера који су показали да могу да носе тешко бреме какав је дрес Партизана - Армину Ђерлеку и Светозару Марковићу.

Ђукић их обојицу хвали и каже да имају предуслов да буду врхунски играчи, а то је "глава".

"Ђерлек не лети, спреман је да ради за екипу. има све европске вредности, ни у једном моменту није у облацима и свестан је да треба још да ради. То је и један од главних предуслова да постанете велики играч. Ја Ђерлека могу да чекам, да дође на ниво где ће правити разлику, јер он ради за екипу. Да не ради за екипу, онда би то био проблем. Али, ради врхунски за екипу и чекамо да он надође, да видимо фудбалске вредности које има у себи. Он је врхунски пре свега због главе, његових схватања", рекао је Ђукић и наставио о штоперу:

"Исто као и Света (Светозар Марковић) - то су две врхунске главе, паметни, бистри и радни момци, што су главни предуслови да бисте постали врхунски играч".

Ђукић каже да су на Бановом брду Немања Милетић и Светозар Марковић чинили добар штоперски тандем.

"Света има одличног професора - Милету - који игра у врхунској форми, који нам даје озбиљност, мирноћу, у сваком моменту самопоуздање. Света има од кога да учи".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар