Робијев списак без Асмира Беговића!

"Презадовољни смо формом и играњем играча за клубове. Са списка је њих 98 одсто стандардно у својим клубовима. Тако да то већ дуго није било", рекао селектор "змајева" Роберт Просинечки.

Фудбал 13.03.2018 | 19:45
Робијев списак без Асмира Беговића!
Роберт Просинечки, селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине објавио је данас списак играча на које ће рачунати у двије пријатељске утакмице, прво са Бугарском, а затим и са Сенегалом.

Међу 23 играча нема Асмира Беговића, голмана енглеског Борнмута који је због повреде кољена замолио селектора да пропусти наредну репрезентативну акцију.

Просинечки је поново одлучио дати прилику појединим играчима који до сада нису превише добијали прилику да играју за сениорску репрезентацију, а међу таквима издвајају се Смаил Превљак, Дени Милошевић, Јозо Шимуновић, Самир Мемишевић, Елвис Сарић и Горан Закарић.

"Ово је списак играча који ће бити за ове двије утакмице 23. и 27. марта са Бугарском и Сенегалом. То су два одлична теста у којима рачунам на све играче са овог списка. Надамо се да неће бити повреда и промјена. Беговић се јавио јуче и обавијестио нас да има проблема са кољеном. Изашли смо му у сусрет да не долази за ове двије утакмице. Сам је затражио да га изоставимо, тако да сам му изашао у сусрет. Нама су свима најважније утакмице које долазе, а надамо се да ће бити спреман за оно што нас чека", казао је Просинечки.

Селектор је додао да је презадовољан тренутном формом репрезентативаца, од којих је већина стандардна у својим клубовима.

"Презадовољни смо формом и играњем играча за клубове. Са списка је њих 98 одсто стандардно у својим клубовима. Тако да то већ дуго није било. Морамо бити задовољни. Мислим да само један или два играча са овог списка нису од почетка у саставу, али су улазили и давали неке голове, а по мом мишљењу су будућност репрезентације", нагласио је Просинечки.

Објаснио је у ситуацију везану за Сенада Лулића и разговор који је планирао обавити с фудбалером Лација како би га покушао наговорити да промијени одлуку да се опрости од дрес са државним грбом.

"С Лулићем је дошло до неспоразума у нашој комуникацији за разговор. Мени је жао што нисам разговарао с њим, али је он сам рекао да и да је дошло до разговора не би играо за репрезентацију. Само нам може бити жао што неће више бити с нама, али то је његова одлука. Морамо се фокусирати на играче који желе играти и који су ту", закључио је Просинечки причу о Лулићу.

Сениорска репрезентација БиХ окупљаће се од 19. марта у Разграду, гдје ће четири дана послије од 19 сати на стадиону "Лудогорец Арена" одиграти меч с Бугарском.

У француском Ле Авру "змајеви" ће 27. марта од 20 сати одмјерити снаге са Сенегалом. 

Списак играча на које рачуна Просинечки: голмани: Ибрахим Шехић, Јасмин Бурић, Кенан Пирић; одбрана: Сеад Колашинац, Огњен Врањеш, Ервин Зукановић, Јозо Шимуновић, Тони Шуњић, Самир Мемишевић, Ермин Бичакчић; везни ред: Мухамед Бшић, Миралем Пјанић, Харис Медуњанин, Един Вишћа, Харис Дуљевић, Дени Милошевић, Елвир Сарић, Гојко Цимирот, Горан Закарић; напад: Един Џеко, Кенан Кодро, Риад Бајић и Смаил Превљак.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар