Ко је власник ПАОК због којег је прекинуто првенство у Грчкој?!

Иван Савидис, власник фудбалског клуба ПАОК, нашао се у центру пажње због инцидента на мечу његовог тима са АЕК.

Фудбал 13.03.2018 | 23:10
Ко је власник ПАОК због којег је прекинуто првенство у Грчкој?!
У завршници утакмице између солунског и атинског тима, судија Комнис признао је погодак домаћим играчима, али га је потом и поништио због офсајда.

Због важности меча (одлучује о титулу) Савидис је подивљао и улетео на терен, притом је имао опасач око струка с пиштољем.

Власник ПАОК претио је главном арбитру да ће га убити и да је он своје "завршио". Утакмица је прво прекинута, а потом је дан касније влада Грчке одлучила да прекине домаћи шампионат.

Савидис се сматра за једног од "власника" Солуна, с обзиром да поседује ФК ПАОК, хотел са пет звездица, градску луку, потом је већински власник фабрике дувана и минерала...

Власник црно-белих рођен је у Грузији, а пола животног века провео је радећи у Русији, где је био на челу Ростова од 2002. до 2005. године, а највеће богатство стекао је од фабрике дувана.

Спомиње се да је у добрим односима са председником Владимиром Путином, а једно време док је боравио у Русији био је и члан Думе. ПАОК је преузео 2012. године и спасао их је из амбиса.

Клуб из Солуна био је у великим дуговима, а Савидис је уз помоћ својих људи успео да санира 12 милиона евра и да стави ПАОК на стабилне ноге. Овај клуб на титулу чека од 1985. године и ове сезоне били су најближи подизању пехара.

За првопласираним АЕК заостају два бода и победом на стадиону "Тумба" избили би на прво место. Управо због тога био је толико важан гол који је ПАОК поништен у 90 минуту.

Савидис није могао да се уздржи, направио је велики инцидент, лига је прекинута и чекају се наредни потези челних људи Савеза, али и државе Грчке.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар