Сергеј и Немања вриједе 130,8 милиона евра!

Играма у Лацију и Манчестер јунајтеду, двојица српских фудбалера "дебело" су повећала своју вредност на трижту. Милинковић-Савић је девети, а Матић 23. на ЦИЕС ранг листи.

Фудбал 13.03.2018 | 22:00
Сергеј и Немања вриједе 130,8 милиона евра!
Српски репрезентативац из Лација Сергеј Милинковић-Савић само у последњих шест месеци за 40,7 милиона евра повећао је своју вредност на тржишту одличним играма и сада она износи 70,5 милиона, показали су истраживања угледне Фудбалске опсерваторије Међународног центра за спортске студије (ЦИЕС).

Организација из Нојшатела, која се јако студиозно бави свим статистичким подацима у свету фудбала, сврстала је Сергеја на девето место фудбалера са највећим растом вредности у најбољих пет лига света.

На листи у "Топ50" на деоби 23. места је још један српски репрезентативац, Немања Матић из Манчестер Јунајтеда, чија је цена скочила за 29,5 милиона и сада износи 60,3 милиона, као и Вилфреду Ндидију из Лестера.

Највећи пораст остварио је Мохамед Салах из Ливерпула за чак 74,7 милиона на 162,8 милиона, други је голман Манчестер Ситија Едерсон Мораеш (74,4 милиона - 97,8 милиона), иза је његов саиграч Лерој Сане (63 милиона - 151,2 милиона), а између још једног "грађанина" Габријела Жезуса (53,1 милион - 105,9 милиона) је тинејџер Пари Сен Жермена Килијан Мбапе (54,7 милиона - 188,5 милиона).

Иначе, у фудбалу важи старо правило да играч вреди онолико колико је неко спреман да плати за њега, а Лацио је недавно објавио да је одбијао понуде за Милинковић-Савића које су се кретале око 70 милиона евра.

ЦИЕС напомиње да је вредност играча рачуната по "ексклузивном алгоритму" развијеном у Фудбалској опсерваторији овог удружења.

Ово истраживање обухвата бројне статистичке параметре и независно је од тога колико су клубови спремни да (пре)плате трансфере.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар