Хеликоптер пао, нестао за секунд

У паду хеликоптера, који се у суботу увече срушио у реку недалеко од острва Рузвелт на Ист Риверу у Њујорку, погинуло свих пет путника. Пилот спасен.

Свијет 12.03.2018 | 07:55
Хеликоптер пао, нестао за секунд
Портпарол Савезне авијатичарске администрације изјавио је током ноћи да је хеликоптер "јурокоптер" АС350 пао око 19 сати по локалном времену у њујоршку реку, пренео је АП, уз напомену да је узрок пада хеликоптера за сада непознат, а истрага је у току.

Информацију о рушењу хеликоптера потврдио је и кабинет градоначелника Њујорка, који је на званичном Твитер налогу написао да рониоци њујоршке полиције претражују реку.

На видео снимку који је направио пролазник и који је објављен на Твитеру види се како се црвени хеликоптер нагло руши у воду и преврће се.

Реч је о приватном хеликоптеру у власништву компаније "Либерти хеликптерс" који је изнајмљен ради фотографисања, а срушио се у близини резиденције градоначелника. Пилот је успео да се извуче из летелице, након чега га је спасао реморкер, наводе званичници.

Тела путника пронашли су припадници полиције и ватрогасне бригаде, рекао је комесар ватргоасне бригаде Данијел Нигро, истакавши да се догодила велика трагедија.

Власти, за сада, нису објавиле имена пилота и путника, нити су прецизирале како су путници погинули.

Очевици који су шетали кејом у тренутку када се несрећа догодила наводе да је хеликоптер летео уз велику буку, затим је изненада пао у воду и убрзо се појавио на површини, након чега је изронио и пилот. "Вода је хладна. Летелица је брзо тонула", описује очевидац Мери Ли за "Њујорк пост".

Године 2009, хеликоптер истог модела, у власништву исте компаније - која изнајмљује летелице за приватне летове и туристичке туре разгледања града - сударио се с малим, прватним авионом изнад реке Хадсон, при чему је погинуло девет особа медју којима и група италијанских туриста, подсећа америчка агенција.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

туга

12.03.2018 16:35

Саучешће породици, али ето видите да падају и амерички хеликоптери и авиони, а не само руски.

ОДГОВОРИТЕ