ИТА: Чудна симболика у Фиренци...

Фудбалери Фиорентине забиљежили су десету побједу ове сезоне у Серији А, на првом мечу без трагично преминулог капитена Давидеа Асторија.  Статива спасла Фиорентину, минималац у част "Капитена"! Фудбалери Фиорентине победили су Беневенто 1:0 у првом мечу након трагичне смрти капитена Давида Асторија.

Фудбал 11.03.2018 | 18:45
ИТА: Чудна симболика у Фиренци...
Меч на препуном Артемио Франкију, који је одао почаст Асторију, решен је у 25. минуту голом Виктора Уга главом, након корнера који је извео Рикардо Сапонара.

Фиорентина је доминирала у првом полувремену, а две шансе пре вођства је пропустио Ђовани Симеоне.

Прво га је сјајно зауставио голман Кристијан Пуђони у ситуацији "један на један", а потом је шутирао за мало поред стативе. 

У наставку меча није било много узбуђења, до претпоследњег минута кадаје Масимо Кода пропустио сјајну шансу да донесе огроман бод гостима. 

Кода је добио лопту на висини пенала, добро је шутирао, али је на његову и жалост гостију погодио стативу. 

Фиорентина је победила друго коло у низу и учврстила се у средини табеле, док је Беневенто 23. поразом остао на свега десет бодова закуцан за дно табеле. 

Млади српски дефанзивац Никола Миленковић играо је у стартној постави Фиорентине, али је изашао пола сата пре краја због повреде. 

С друге стране, Филип Ђуричић је играо за Беневенто до 81. минута.

Клуб из Фиренце се на дирљив и достојанствен начин опростио од Асторија, који је претходне недјеље преминуо у сну у Удинама.

Зато је сама утакмица против „фењераша“ Беневента потпуно пала у други план, али су „љубичасти“ упркос огромном губитку и болу успјели да освоје сва три бода у 28. колу Серије А.

Фиорентина - Беневенто 1:0 (1:0)

Гол одлуке „пао“ је у 25. минуту након центаршута Рикарда Сапонаре из корнера, Виктор Уго је био највиши у скоку и погодио мрежу гостију - 1:0.

Интересантно, управо је Бразилац наслиједио Асторија у екипи и послије поготка је салутирао свом трагично преминулом капитену, као прави војник. 

Још интересантније, за оне "вјерујуће" - Уго носи број 31 у фирентинском тиму, док је Астори носио 13, а Бразилцу је ово био 13. наступ у љубичастом дресу. 

Нису изабраници Стефана Фиолија бриљирали против најгорег тима у првенству, чак је Беневенто у појединим тренуцима био опаснији, али опет, вјероватно би се догодила велика "космичка" неправда да Фиорентина није забиљежила тријумф у овом мечу.

Првом без "вјечног" капитена...

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар