Може ли Партизан без Тошића? А Ожеговић да проради?

Црно-бели пред тешким задатком на Бановом Брду. . .

Фудбал 11.03.2018 | 13:00
Може ли Партизан без Тошића? А Ожеговић да проради?
У већем делу јесење сезоне Партизан је деловао одлично у гостима. Бар ако се гледају резултати. Није то никад била богзна каква игра, али су црно-бели редовно добијали ривале. Све до окршаја с Напретком у Крушевцу. После тог пораза под Багдалом уследило је мучење на пролећној премијери у Лучанима (преокрет од 0:1 до 2:1), па неуспех у Нишу (0:1), због чега се поставља питање може ли актуелни првак да се врати на стазу успеха кад су у питању мечеви на страни.

Прва прилика је у суботу (ТВ Аренаспорт, 15.00) на стадиону Чукаричког. У питању је тим који је у првог делу првенства одолео у Хумској (0:0), знао у прошлости да укочи Парни ваљак, игра убедљиво на свом терену и тај окршај због поменутих података заслужује епитет дербија 27. кола Суперлиге.

И кад је побеђивао, Ђукићев састав је испољавао недостатке у одбрани. На последњих десет гостовања само Јавор и Вождовац нису успели да матирају Владимира Стојковића. Сви остали тимови дали су му по гол. Напредак чак два. С те стране гледано, Чука није без шанси. Посебно што је код куће од 13 утакмица на чак 11 тресла мрежу ривала. Провукли су јој се само нишки Раднички и Јавор. А у последња три меча није примио гол на Бановом брду. Због тога је Мирослав Ђукић под додатним притиском.

"Не схватам ово као квалификације. Једино што Партизан у свакој утакмици има обавезу је да иде на победу. Другог притиска немам, нити ће га бити после, без обзира шта се деси. Моја обавеза је да Партизан побеђује, остало не зависи од мене. Цео живот сам под притиском, такмичим се, тако ни фудбал не доживљавам другачије. Поготово не знам шта је то кад у утакмицу уђеш опуштено", поручио је Ђукић.

Опет, Партизанова офанзивна линија мора кад-тад да проради. Због тога се поставља велико питање - хоће ли Огњен Ожеговић прорадити против бившег клуба? Ожеговић је без лигашког гола чак 799 минута, што је готово девет пуних утакмица. Од свих суперлигашких гостовања ове сезоне Партизанова офанзива није била прецизна само у првом вечитом дербију и минуле суботе у Нишу. Што ће рећи да је у питању инцидент, а не константа, па би – ако се меч „отвори“ – могли да гледамо ефикасан дуел. Поготово што су три од последња четири сусрета Чукаричког и Партизана ушла у тип ГГ3+.

Тренера Чукаричког Ненада Лалатовића изузетно радује дерби на Бановом Брду.

"Очекује нас празник фудбала и надам се да ће трибине бити испуњене до последњег места. Партизан и Звезда су клубови којима не треба претити. Где год да играју у Супер лиги, они су фаворити. Зато ту улогу фаворита и сада препуштам њима", рекао је Лалатовић и појаснио:

"С друге стране, ја верујем у моје момке. Верујем у оно што радимо. Даћемо све од себе да пробамо да изненадимо шампиона који ће имати и велику подршку својих навијача са трибина. Дефинитивно ће бити тешка утакмица за нас, али сви би требало да живимо за овакве мечеве. Пун стадион, противник играо Лигу Европе, презимио тамо... Сви елементи су ту".

Партизан је недавно кажњен одузимањем два бода и у случају победе Чукаричког наш тим би се равноправно укључио у борбу за друго место. Међутим, Лалатовића то не оптерећује.

"Не нападамо ту другу позицију. Наравно да бих волео да будемо други, али најсрећнији ћу бити уколико обезбедимо то место које води у Европу. Нама је та Европа циљ. Није толико битно да ли ћемо бити други, трећи или четврти. Мислим да Чукарички, као клуб, и моји играчи апсолутно заслужују да играју у Европи. Убеђен сам да би имали шта да покажемо и да би достојно представљали српски фудбал", рекао је Лалатовић и додао:

"Ја сам као тренер Војводине успео да дођем до тог плеј-офа за улазак у Лигу Европе и мало је фалило да се нађемо у групама. То су једне специфичне утакмице и јако бих волео да се са Чукаричким поново опробам у тим квалификацијама. Играли бисмо против тимова из других лига који су јачи и то био онда било неко мерило колико вредите. Ја сам то већ рекао и својим играчима".

Како је потврђено из клуба искусни штопер Бојан Остојић неће се ставити на располагање Мирославу Ђукићу све до вечитог дербија у априлу, а проблем више представљају грип Сејдубе Суме и руптура мишића стомачног зида код Зорана Тошића. Искусни офанзивац није одиграо ни први сусрет ових ривала у Хумској, који је завршен без голова. 

ЧУКАРИЧКИ - ПАРТИЗАН

Београд
Стадион Чукаричког
Судија: Срђан Јовановић.

ЧУКАРИЧКИ (4-1-4-1): Кировски - Стевановић, Ђурић, Пушкарић, Богосавац - Дринчић - Доцић, Зорић, Стојановић, Овусу - Бојић.

ПАРТИЗАН (4-4-2): Стојковић - Вулићевић, Н. Р. Милетић, Митровић, Н. Г. Милетић - Јанковић, Здјелар, Пантић, Ђерлек - Тавамба, Ожеговић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар