ИТА: Рома у наставку "закуцала" Торино!

Рома лако са Торином, Коларов играо 90'! Екипа Роме победила је са 3:0 Торино, на старту 28. кола Серије А.  Мучила се "вучица" без "картонираног" Едина Џека, али је са три гола у других 45 минута стигла до изузетно вриједних бодова.  Рома растерала Бикове и загрејала се за Шахтјор, Рим чека утакмицу сезоне! Вучица на висини задатка у другом полувремену.

Кошарка 09.03.2018 | 23:14
ИТА: Рома у наставку "закуцала" Торино!
Репрезентативац Србије Александар Колоров одиграо је свих 90 минута за "вучицу" која је остварила 17. тријумф у домаћем шампионату.

После првих 45 минута игре резултат на семофору био је 0:0.

На почетку другог периода игре домаћи играчи успели су да дођу до гола предности. Флоренци је послао одличан центаршут у шеснаестерац, а Манолас главом послао лопту у гол.

Рома је наставила са добром игром и у 73. минуту успела је да удвостручи предност. Де Роси је искористио добар пâс и да ногом савлада Салватореа Сиригуа.

До краја меча видели смо још један гол, пошто је у надокнади времена Лоренцо Пелегрини поставио коначних 3:0.

Рома у наредном колу гостује Кротонеу, док Торино дочекује Фиорентину.

Смрт Давидеа Асторија уздрмала је и паралисала фудбалску италију. Ипак, тужна седмица приближава се крају, живот иде даље, враћа се у нормалу, а дан након сахране капитена Фиорентинеутакмицама 28. кола настављено је првенство у Серији А.

Први дуел одиграли су Рома и Торино, а "вучица" је на "Олимпику" показала зубе, славила 3:0 и потврдила да убједљив тријумф против лидера Наполија у прошлом колу није био случајност.

РОМА - ТОРИНО 3:0 (0:0)

Иако без првог стријелца екипе Едина Џеке и Федерика Фација, на које тренер Еузебио Ди Франческо није могао да рачуна због жутих картона, те Дијега Перотија којег је одлучио да одмори пред изузетно битан реванш осмине финала Лиге шампиона против Шахтјора у уторак (Украјинци славили у првом мечу 2:1), након проблема у првом дијелу, на крају је ипак забиљежила сигуран тријумф.

Далеко боље у првом полувремену изгледао је гостујући тим и није дјеловало да ће домаћин лако доћи до бодова.

У пар наврата озбиљно је гост запријетио, прије свега преко Јага Фалкеа, некадашњег играча Роме. Ипак, сјајни Бразилац Алисон на голу домаћих поново је бриљирао и зауставио неколико одличних прилика гостију, па се на одмор отишло неокрзнутих мрежа.

У наставку, много боља игра "вучице".

Коначно је Рома прорадила у 56. минуту. Алесандро Флоренци упутио је сјајан центаршут са десне стране, а Костас Манолас закуцао је лопту у мрежу немоћног голмана Торина.

Услиједили су константни атаци ка голу Салватореа Сиригуа, а другим голом који је у 73. минуту постигао капитен Данијеле Де Роси, све недоумице су ријешене.

"Умртвио" је римски тим ритам након два постигнута гола и рутински меч привео крају. У надокнади је успио постићи још један погодак, преко Лоренца Пелегринија, за више него убједљивих 3:0.

Овим тријумфом Рома се учврстила на трећој позицији и у доброј је ситуацији пред наставак првенства да оствари овосезонски циљ - пласман у Лигу шампиона.

Рома је била на свом нивоу, играла је од сјаја до очаја, али је да се вечерас на Олимпику ипак била убедљива против Бикова из Торина. Екипа Валтера Мацарија је била опасна само у првих 45 минута, али је пропустила неколико добрих шанси, па је касније пала, што је квалитетнији домаћин успео сурово да искористи и дође до важног славља, али можда и превише убедљиве победе, у борби за Лигу шампиона - 3:0 (0:0).

Рим сада ишчекује меч сезоне и реванш меч осмине финала са украјинским Шахтјором, који би могао да има психолошку важност и за првенствене борбе.

Голове за Вучицу вечерас су постигли Костас Манолас, Данијеле де Роси и Лоренцо Пелегрини. У сва три наврата одбрана Торина је уваћена на спавању. Грчки штопер је остао сам код одличног центаршутаФлоренција у 56. минуту. Де Роси искористио лоше постављену офсајд замку и закаснело истрчавање једног играча гостију, остао је сам и само проследио лопту у мрежу Салватореа Сиригуа после убачене лоптеНајнголана. На крају, у трећем минуту надонаде пукла је контра, коју је у погодак претворио Пелегрини. Била је то друга асистенција Најнголана, чији би евентуални повратак у велику форму могао да буде кључан за Вучицу у финишу сезоне.

Един Џеко и Федерико Фацио су одрађивали суспензије и сачували свежину за Шахтјор, док је Дефрел био ван протокола због повреде. На поштеди је био и одлични Дијего Пероти, али је Еузебио ди Франческо некако успео да надомести њихове изостанке.

У једном тренутку је деловало да би Џеков изостанак могао да убеде ненадокнадив, с обзиром да сеПатик Шик није снашао у улози са великом одговорности. Српски репрезентативац Александар Коларов био је на висини задатка, а да је имао нешто више среће у надокнади времена могао је и до поготка, али није успео. Ипак, већ у следећем нападу постављен је коначан резултат утакмице.

Вучица у уторак дочекује Шахтјор, где ће покушати да надокнади 1:2 из прве утакмице у Харкову.

СЕРИЈА А - 28. КОЛО:

Рома - Торино 3:0 (0:0)
/Манолас 56, Де Роси 73, Пелегрини 90+3/

У суботу:

Хелас Верона - Кјево (20.45)

У недјељу:

Фиорентина - Беневенто (12.30)
Болоња - Аталанта (15.00)
Каљари - Лацио
Кротоне - Сампдорија
Сасуоло - СПАЛ
Јувентус - Удинезе
Ђенова - Милан (18.00)
Интер - Наполи (20.45)

ТАБЕЛА: Наполи (-1) 69, Јувентус (-2) 68, Рома 56, Лацио (-1) 52, Интер (-2) 51, Сампдорија (-2) 44, Милан (-2) 44, Аталанта (-3) 38, Торино (-1) 36, Фиорентина (-2) 36, Удинезе (-2) 33, Болоња (-1) 33, Ђенова (-2) 30, Кјево (-2) 25, Каљари (-2) 25, Сасуоло (-2) 23, СПАЛ (-1) 23, Кротоне (-2) 21, Верона (-2) 19, Беневенто (-2) 10.

Коментари / 0

Оставите коментар