И Клоп аутобус за трку има!

Не смемо да се коцкамо и да помислимо да можемо да летимо против Јунајтеда.  “Када нас Манчестер буде напао, надам се да ће сви моји играчи да играју одбрану", поручио је Немац.

Фудбал 10.03.2018 | 08:45
И Клоп аутобус за трку има!
Тренер Ливерпула Јирген Клоп дуел са Манчестер Јунајтедом не види као судар две фудбалске филозофије и истиче да његова екипа мора да пружи и више него што мисли како би уопште имала чему да се нада на Олд Трафорду.

У првом овосезонском дуелу било је прилично мучно гледати 90 и кусур минута без голова. Тада је Жозе Мурињо “паркирао аутобус” испред свог гола. Клоп каже да му уопште не представља проблем начин на који Португалац бира тактику.

"Уопште немам проблам са тим како се неко брани. Знам каква је тренутна ситуација - људи причају како Јунајтед негује специфичну врсту игре, а и са нама је исти случај. Сви од тога праве нешто посебно, али најважније је да се побеђује. Постоје различити начини да се дође до победе”, истакао је немачки стручњак на конференцији за новинаре.

Међутим, како сада ствоје ствари, Клоп намерава да искористи исто оружје као и Мурињо на Енфилду.

“Морамо да се бранимо тамо свим силама. Не смемо да се коцкамо и да помислимо да можемо да летимо против Манчестер Јунајтеда. Нико то не може против њих. Они су јаки, физички и тактички. Тако стоје ствари. Неће то бити битка два система или различитих филозофија. То су две веома добре екипе које ће одмерити снаге”. 

И не само то…

“Када нас Јунајтед буде напао, надам се да ће сви моји играчи да играју одбрану. Ако неко каже да ћемо паркирати аутобус у једном тренутку, онда нека буде тако”.

Клоп верује да је за Ливерпул ово добар тренутак да се суочи са Јунајтедом, али је упозорио своје играче да ће им бити невероватно тешко.

“То је највећа утакмица коју могу да замислим. Морамо да пружимо 100 посто, а можда и више, како успели да направимо резултат. Јунајтед је фантастична екипа, то сви знамо, а домаћи терен је њихова предност. Такође, ради се о веома искусној екипи и тренеру. Чека нас велики посао”. 

Клоп је потврдио да се Ендру Робертсон опоравио од повреде и да је спреман за утакмицу, као и Натанијел Клајн мада је мала вероватноћа да ће овај други наступити на Олд Трафорду.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар