Почео лов на ''питбулове'' Серије А!

Интер губи од Наполија и прелази на план Б! Двојица талентованих везиста наредног лета би могли да обележе пијацу на Апенинима.

Фудбал 11.03.2018 | 20:00
Почео лов на ''питбулове'' Серије А!
Јануарска пијаца је архивирана, а у Италији се већ кују планови за летњи прелазни рок. Поготово што ће по новој регулативи бити скраћен и трајаће до 19. уместо до 31. августа. Како то обично бива, клубови прво крећу у лов на младе играче који су изненадили и којима цена рапидно расте. 

У центру пажње ће бити двојица омалених „питбулова“ који су експлодирали ове сезоне и одушевили Апенине -Николо Барела из Каљарија и Лукас Тореира из Сампдорије. За њих се скоро и није чуло до почетка ове сезоне, али су одушевили играма у овојм шампионату и постали мете многих богатијих и јачих клубова.

Уругвајац Тореира (22 године, 168 центиметара) је једна од сензација Серије А ове сезоне. Класичан јужноамерички задњи везни са разорним ударцем. Блистао је против јачих ривала, као у победи над Јувентусом. Интер је први бацио око на њега, а за њим и Милан, Јувентус, Рома и Атлетико Мадрид чији тренер Симеоне је одушевљен Тореиром. Ипак, последње вести са Чизме гласе да Наполи води у трци заТореириним аутограмом. Уругвајац има откупну клаузулу од 25.000.000 евра, али Наполитанци експресно нуде 30.000.000 евра како би одобровољили Сампдорију да што пре закључе посао. Наполијев план је да на лето прода Амадуа Дијавару у Премијер лигу јер није испунио очекивања и да га замени Тореиром...

С обзиром да је Наполи корак испред у лову на Тореиру, Интер је активирао план Б - Никола Барелу. Италијан из Каљарија (21 година, 172 центиметра) није класичан задњи везни, бољи је од Тореире у офанзивним задацима, али може успешно да игра и у дефанзиви. Он је у јануару продужио уговор са Каљаријем како би клуб са Сардиније био у бољој преговарачкој пизивцији на лето и могао да тражи више новца. Тада је Каљаријев председник Ђулини тријумфално узвикнуо да Барела вреди 50.000.000 евра, али је реалност да би га продао и за мења пара. Чак и за дупло мању суму...

Барелу на Апенинима пореде са Дејаном Станковићем који му је идол и предвиђају му лепу будућност. Млади везиста не би имао ништа против да крене Декијевим стопама и задужи Интеров дрес, али милански клуб ће имати конкуренцију Јувентуса и Роме који су такође показивали интересовање за Барелу.

До званичног почетка летње фудбалске пијаце има још скоро четири месеца, али је ово време када се праве први кораци и припрема терена за летње операције. Поготово када играчима из утакмице у утакмицу расте цена, а списак заинтересованих послодаваца је све дужи.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар