Њукасл би да се окористи: За Митра тражи 22.400.000 евра!

Постаје најскупље појачање Фулама или се враћа у Премијер лигу?! Није му место у Чемпионшипу, сматра тренер Шефилд јунајтеда.

Фудбал 11.03.2018 | 16:00
Њукасл би да се окористи: За Митра тражи 22.400.000 евра!
Пет комада на седам утакмица. Рафално пуца Александар Митровић. Мора бити задовољан због тога селектор Србије Младен Крстајић, смешка се шеф струке Фулама Славиша Јокановић, а у Њукалсу седе, трљају руке и смишљају како да наплате добру форму снажног центарфора.

Према наводима локлалног Кроникла, газда Сврака Мајк Ешли подигао је цену за Митровића и заокружио је на 20.000.000 фунти, односно око 22.400.000 евра. То је 5.000.000 фунти више од онога што је клуб уложио у његову куповину из Андерлехта пре две и по године и скоро дупло више него што је тражио за слободу у претходном прелазном року.

Тад се Брајтон помињао као најозбиљнија премијерлигашка опција, међутим, није могао да добаци ни до 10.000.000 фунти, последњег дана трансфер пијаце на волшебан начин изјаловила се позајмица у Брисел, да би у завршним сатима Фулам уграбио Митра и довео га на зајам до краја сезоне.

Оно што је јасно на основу последњег захтева Њукасла јесте да садашњи тим Славише Јокановића неће моћи да плати онолико колико Мајк Ешли тражи. Чак и под условом да Фулам избори пласман у елитни ранг. Медији на Острву подсећају да је рекордни трансфер клуба са Кравен котиџа износио 13.500.000 за потписКостаса Митроглуа пре пет година и Енглези уверавају да Фулам неће пребацити тај износ у скорије време.

С обзиром на то да се Митровић неће наиграти фудбала у Њукаслу док јеРафаел Бенитез тренер, логично би било да Ешли спусти захтеве и омогући некадашњем центарфору Партизана и Андерлехта да оде макар по (приближној) цени по којој је и дошао. А то је 18.000.000 евра. Било у неки други премијерлигашки клубу, било да га Фулам откупи по нижој цени.

„Митровић не би требало да игра у Чемпионшип, него у Њукасл. А одлучио је да се спусти један ранг ниже, како би се доказао. Одличан је игра и хвала Богу па нећемо с њим да играмо у преосталих 11 кола. Дечко иде на Мундијал, Њукалс га је платио 15.000.000 фунти и требало би да игра Премијер лигу“, оценио је Крис Вилдер, тренер Шефилд јунајтеда коме је Митар у уторак вече спаковао два гола.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар