Мектић: Ово је правосудна фарса

У предмету против Драгана Мектића у Општнском суду у Сарајеву изнесене су данас завршне ријечи, а пресуда у овом случају ће бити донесена наредног мјесеца, јавлио је Н1.

Босна и Херцеговина 09.03.2018 | 12:37
Мектић: Ово је правосудна фарса
Ружица Јукић, потпредсједница ВСТВ-а тужила је министра безбједности Драгана Мектића због клевете.

Иако се данас у Општинском суду као свједок требала појавити в.д. главне тужитељке Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, одбрана је одустала од ње јер се три пута није појавила због обавеза.

Одбрана је рекла да одустаје због економичности поступка. Данас на рочишту није присуствовала ни Ружица Јукић.

Оптужени Драган Мектић сматра да одустајање због економичности није уреду јер је свједок требао доћи да утврди истину. Он је казао да ни он није дошао два пута, али се од њега није одустало. Мектић цијели случај види као велику фарсу јер, како каже, неко ко се налази на таквој позицији у ВСТВ-у прави правосудну фарсу.

Мектић је казао да му није јасно шта му се ставља на терет.

Министар безбједности БиХ је казао да га Јукићева оптужује јер је говорио у дијалошкој емисији, те питао да ли је забрањено коментарисати нешто што је прочитао у новинама или видио на ТВ-у и да ли је требало да ништа не коментарише.

Мектић је питао да ли је Ружица Јукић недодирљива и зашто она неке ствари смије рећи, а он не. Оптужени је поновио како сматра да Ружица Јукић не познаје законе и да није компетентна.

"Шта је увредљиво то што сам рекао  да је Ружица Јукић фризер...Чујем  да је она радила и као продавачица у киоску.", рекао је он

Мектић сматра да постоји "нешто" јер Ружица Јукић крије своју каријеру до 39 године.

Он је казао да би "Ружицу Јукић требало ногама ишутати из правосуђа јер је користила ратнохушкачку реторику".

Мектић је казао да је Јукић говорила о злочинима у Прњавору и да је за њих одговорна српска полиција, иако за то не постоји нити један доказ.

Оптужени је потпредсједницу ВСТВ-а због тога назвао националистом која користи говор мржње.

Мектић је на крају казао да цијели случај сматра као понижавање правосуђа те да су констатације у завршној ријечи одбране били сугестивни закључци.

Пресуда ће 9. априла бити уручена поштом странкама у предмету.

У завршном излагању тужитељике речено је да из проведених доказа произилази јасан закључак да је тужбени захтјев у цјелости основан те да је неспорна чињеница да је тужитељка птопредсједница ВСТВ-а и као таква позната јавна личност, као што је и министар безбједности БиХ.

(Н1)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

007

09.03.2018 11:52

Драгане,чињеница је да се бавиш трач пословима,уместо да радиш оно за што си постављен.Искрено,стварно си претерао-постао си тета Перса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баш

09.03.2018 16:38

Баш тако.

Name

Плавуса

09.03.2018 11:53

Сумњам да.је фризерка.Ту су потребни и скола и умијеце и маста. Мозда је радила помоцне радње у фризерају:прање косе и сл. И онда, та.плавуса право за судију.ЈОООЈ, ДРЗАВО! Пропадни несрецнице,скупа са.странцима,Инцком,људима....ФУЈ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

09.03.2018 12:03

Браво за Мектића најбољег министра из Рс који ће кримоса месара милета стрпати иза решетака! Пропали тзв прецедник кловн сваки дан кмечи,стење и јауче под америчким санкцијама!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

09.03.2018 12:04

Браво за Мектића најбољег министра из Рс који ће кримоса месара милета стрпати иза решетака! Пропали тзв прецедник кловн сваки дан кмечи,стење и јауче под америчким санкцијама!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загортенеј

09.03.2018 12:57

Људи, нема више мјеста у затвору. Мектић је за претходне три године толико њих ухапсио да више нема мјеста, мора почети пуштати. Он одустао од предложеног свједока, а говори о некој фарси!

Name

ЖИКА Ж

09.03.2018 13:29

БИЋЕ, БИЋЕ, МОЈ ЗАГОРЕ, и ти ћеш са њима. Мјеста за такве има.

Name

Ре

09.03.2018 16:16

Води га кући када је тако добар, а онда ћеш сконтати која је он фарса за БиХ, а посебно за СДС. Његова је заслуга што та странка тоне све дубље и дубље.

Name

оп.оп...

10.03.2018 07:05

Зика З.Бице мјеста и за Ре.

Name

Ин

10.03.2018 14:13

Бице бице и за ре

Name

Игор

09.03.2018 12:33

Па цитав правосудни систем је фарса . Прелистајте осудјујуце пресуде по истом члану па цете видјети разлике у казнама. Судије су недодирљиве , тузиоци бахати , адвокати који нису у талу цуте и раде ста им се да по слузбебој дузности . Далеко вам куца.

ОДГОВОРИТЕ