Индијан Велс: Велики повратак Серене и Азаренке!

Америчка тенисерка Серена Вилијамс победом се вратила на терен после паузе од 14 месеци због рођења детета.  Повратак шампиона: Серена и Вика чисте по пустињи! Двоструке освајачице Индијан Велса тријумфално се вратиле после дугих пауза.

Кошарка 09.03.2018 | 10:45
Индијан Велс: Велики повратак Серене и Азаренке!
Серена је у првом колу турнира у Индијан Велсу славила против Зарине Дијаз из Казахстана са 7:5, 6:3 после сат и по игре.

"Било је невероватно. Прошло је више од годину дана... Није било лако. Мало сам зарђала, али није важно. Сада идем кући код свог детета и веома сам узбуђена због тога", рекла је Вилијамс после меча.

Она ће у наредном колу играти против Кики Бертенс из Холандије. Њих две су се до сада састале два пута и оба пута је славила Американка.

Серена Вилијамс и Викторија Азаренка вратиле су се на терен после дужег одуства на мастерсу у Индијан Велсу и то у великом стилу.

Серена Вилијамс, која је одиграла први такмичарски меч на неком турниру после 14 месеци паузе због трудноће и рођења ћерке, победила је у првом колу Зарину Дијаз из Казахстана резултатом 7:5, 6:3.

"Било је невероватно. Прошло је више од годину дана... Није било лако. Мало сам зарђала, али није важно. Сада идем код свог детета и веома сам узбуђена због тога", рекла је Вилијамс, која је паузирала од Аустралијан Опена прошлог јануара, када је и саопштила јавности да је трудна.

Американка ће у наредном колу играти против Кики Бертенс из Холандије. Њих две су се до сада састале два пута и оба пута је славила Американка.

И Викторија Азаренка остварила је победу на старту такмичења.

Белорускиња није наступала још од Вимблдона прошле године због борбе за старатељство над сином. Она је добила специјалну позивницу организатора у Индијан Велсу и искористила је најбољи начин.

Азаренка, освајачица пехара у Калифорнији 2012. и 2016. године, имала је тежак задатак, јер јој је ривалка била 70. играчица света, Британка Хедер Вотсон, али је била веома убедљива - 6:4, 6:2, после 104 минута игре.

Азаренка, тренутно 204. на WТА листи, у другој рунди имаће још озбиљнији тест, јер ће јој наредна ривалка бити Слоан Стивенс, актуелна освајачица УС Опена.

Вика је са Американком, 13. носиоцем у Индијан Велсу, до сада играла три пута, и то три године у низу на Аустралијан Опену (2013, 2014, 2015), и сваки од тих мечева решила је у своју корист без изгубљеног сета.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар